Ζαρούχλα Αχαΐας: Ένα χωριό πλημμυρισμένο στο πράσινο

07:01 10/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Η Ζαρούχλα στο νομό Αχαΐας, είναι ο πλέον ιδανικός προορισμός για να περάσεις μια χαλαρωτική εκδρομή μακριά από το θόρυβο της πόλης.

Με ένα καταπράσινο περιβάλλον να συνθέτει το καθόλα μαγευτικό της τοπίο, αυτό το χωριό θα σε δικαιώσει πλήρως για την επιλογή σου να βρεθείς στα εδάφη του. Πάμε λοιπόν να δούμε τι μπορείς να δεις και να κάνεις, όταν ταξιδέψεις στη Ζαρούχλα.

Βρίσκεται στην πλαγιά του βουνού του Χέλμου. Με υψόμετρο που ξεπερνά τα χίλια μέτρα, η Ζαρούχλα είναι σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα χωριά όχι μόνο της Αχαΐας, αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου.

Το

δάσος που θα συναντήσεις στις παρυφές του οικισμού, πυκνοφυτευμένο με έλατα και πεύκα θα γεμίσει τους πνεύμονες σου με καθαρό αέρα και τη ματιά σου με την ανεμπόδιστη θέα του πράσινου, που εκτείνεται μπροστά σου.

Στριφογυριστά δρομάκια φτιαγμένα από πέτρα και παραδοσιακά βουνίσια σπίτια δημιουργούν ένα σκηνικό πλημμυρισμένο με άκρα γραφικότητα, με τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο σημείο εισόδου του χωριού να γεμίζει την ατμόσφαιρα με κατάνυξη.

Ξεκίνα την εξερεύνηση σου από την βάση σου, επισκεπτόμενος τον πύργο της Ζαρούχλας, που θα τον βρεις ακριβώς δίπλα από τη μονή της Αγίας Τριάδος, εκεί που θα απολαύσεις την εικόνα του βουνού να μπλέκεται με το δάσος.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

To άρθρο Ζαρούχλα Αχαΐας: Ένα χωριό πλημμυρισμένο στο πράσινο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα