Υπόκλιση στον «μυθικό» Γιόκιτς! Οι Ντένβερ Νάγκετς πρωταθλητές NBA για πρώτη φορά στην ιστορία τους

07:31 13/6/2023 - Πηγή: NewsIt

Οι Ντένβερ Νάγκετς στέφθηκαν για 1η φορά στην ιστορία τους πρωταθλητές NBA, με… φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Νίκολα Γιόκιτς.

Νικώντας 94-89 τους Μαϊάμι Χιτ, οι Ντένβερ Νάγκετς έκαναν το 4-1 στη σειρά των τελικών του ΝΒΑ και πήραν τον τίτλο. Καθοριστικός ξανά ο Γιόκιτς με 28 πόντους και 16 ριμπάουντ. Σφράγισαν έτσι την πολύ καλή πορεία τους όλη τη σεζόν (1οι στην περιφέρειά τους στην

κανονική περίοδο) και πήγαν «τρένο» και στους τελικούς.

Ο τρομερός Σέρβος πήρε και τον τίτλο του MVP των τελικών, στους οποίους έκανε «όργια».

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με… διαγωνισμό λαθών, με τους Νάγκετς να κάνουν 4 σε 3 λεπτά και τους Χιτ να αστοχούν… σχεδόν από παντού, έχοντας  1/8 δίποντα και 1/4 τρίποντα. Ωστόσο ισορρόπησαν την κατάσταση και έφτασαν στο 16-12.

Τα πράγματα φαίνονταν να πηγαίνουν κάπως καλύτερα για το Μαϊάμι όταν ο Γιόκιτς χρεώθηκε νωρίς με 2ο φάουλ και έκατσε στον πάγκο, με τον Αντεμπάγιο να… λύνει και να δένει στο παρκέ, και με 14 πόντους την 1η περίοδο να δίνει προβάδισμα 22-24 στους Χιτ.

Οι Χιτ συνέχισαν στον καλό ρυθμό ενώ αντίστοιχα το Ντένβερ είχε… 1/15 τρίποτα στο ημίχρονο. Έτσι βρέθηκε να είναι πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά στο 29′ (29-39). Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 44-51 για τους Χιτ.

Ωστόσο στην 3η περίοδο οι Νάγκετς επανήλθαν, εκμεταλλευόμενοι και τον μέτριο Τζίμι Μπάτλερ (2/8 τρίποντα μέχρι εκείνο το σημείο). Το τρίποντο του Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ πέρασε μπροστά το Ντένβερ με 69-66, με τους Χιτ να απαντούν λίγο αργότερα με τρίποντο του Λάουρι κάνοντας το 70-71 και κλείνοντας έτσι την 3η περίοδο.

Οι Νάγκετς έδειξαν πως θέλουν να το τελειώνουν αφού μπήκαν στην 4η περίοδο με ένα σερί 11-5. Ο Μπάτλερ… θυμήθηκε πως είναι ο Μπάτλερ και έβαλε 2 σερί τρίποντα για να μειώσει σε 86-82 και με 3 βολές μείωσε στον πόντο, 86-85. Οι Χιτ μάλιστα ξαναπέρασαν μπροστά, με τον Μπάτλερ να βάζει σύνολο 13 σερί πόντους. Αυτοί, ήταν και οι τελευταίοι των Χιτ για το ματς.

Ο Μπρους Μπράουν έκανε το 90-89 για τους Νάγκετς, και λίγι αργότερα ο Μπάτλερ έκανε λάθος, Κάλντγουελ-Πόουπ να κλέβει τη μπάλα και τον Λάουρι να του κάνει φάουλ. Ο Πόουπ ευστόχησε και το σκορ έγινε 92-89, ενώ με άλλες 2 βολές του Μπράουν γράφτηκε το τελικό σκορ 94-89. Οι Ντένβερ Νάγκετς ήταν πια πρωταθλητές.

To άρθρο Υπόκλιση στον «μυθικό» Γιόκιτς! Οι Ντένβερ Νάγκετς πρωταθλητές NBA για πρώτη φορά στην ιστορία τους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπόκλιση, Γιόκιτς, Ντένβερ Νάγκετς, NBA,ypoklisi, giokits, ntenver nagkets, NBA