Βόλος: Το «κυνήγι» του αερόθερμου στο Κέντρο Υγείας – Εξετάσεις στο κρύο σε συνθήκες Σιβηρίας

09:45 17/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Πετρέλαιο στο Κέντρο Υγείας του Βόλου δεν υπάρχει ούτε για δείγμα και η θέρμανση είναι ανύπαρκτη. Κάτω από αυτές τις συνθήκες γιατροί προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, με τα παράπονα να είναι διαδοχικά…

Σε απίστευτη ταλαιπωρία υποβάλλονται τις τελευταίες εβδομάδες οι ασθενείς, που προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας Βόλου, αλλά και το προσωπικό, που εργάζεται στη δομή, εξαιτίας της έλλειψης θέρμανσης στο κτίριο της οδού Παπαδιαμάντη. Με τις πολικές θερμοκρασίες, που επικρατούν λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, ασθενείς εξετάζονται σε συνθήκες Σιβηρίας, καθώς

εξεταστήρια και ιατρεία είναι στην «κατάψυξη».

Από το ισόγειο μέχρι και τον τρίτο όροφο όλα τα ιατρεία είναι «ψυγεία». Ο κεντρικός μηχανισμός θέρμανσης του κτιρίου δεν λειτουργεί, επειδή δεν υπάρχει πετρέλαιο. Τον διαγωνισμό για την ανάδειξη νέου προμηθευτή έχει αναλάβει ο ΕΦΚΑ (ιδιοκτήτης του κτιρίου που στεγάζεται το Κέντρο Υγείας Βόλου), όμως δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Ετσι δίχως καύσιμη ύλη τα «γρανάζια» του συστήματος θέρμανσης δεν γυρνούν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον εφιάλτη που βιώνουν όσοι έχουν προγραμματισμένο ραντεβού με γιατρό.

Για να ζεσταίνονται κατ’ ελάχιστο οι χώροι γιατροί και νοσηλευτές φέρνουν από τα σπίτια τους επιδαπέδια αερόθερμα. Επίσης, ένα καλοριφέρ που αγόρασαν με δικά τους χρήματα οι υπάλληλοι επιστρατεύεται κάθε μέρα για να ζεσταίνονται οι διάδρομοι, που είναι «μπούζι».

Στο εμβολιαστικό κέντρο την κατάσταση σώζουν δύο κλιματιστικά, τα οποία είχαν τοποθετηθεί παλαιότερα και τώρα δουλεύουν στο φουλ, προκειμένου να μην πουντιάζουν εκείνοι που σπεύδουν να θωρακιστούν από τον κορονοϊό και κινδυνεύουν τελικά να κρυολογήσουν, εξαιτίας της έλλειψης ιδανικών συνθηκών για να λειτουργεί ένα ιατρείο.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, οι ασθενείς διαμαρτύρονται, διότι μέχρι να έρθει η σειρά τους να εξεταστούν παγώνουν κυριολεκτικά, ενώ γιατροί και νοσηλευτές γίνονται αποδέκτες της εύλογης δυσφορίας τους, αδυνατώντας να εξηγήσουν τα ανεξήγητα…

Τα ιατρεία του Κέντρου Υγείας Βόλου (πρώην ΠΕΔΥ και πρώην ΙΚΑ Βόλου) στεγάζονται στο κτίριο που είναι ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ. Η μισή πτέρυγα στεγάζει τις διοικητικές υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και στο υπόλοιπο κτίριο λειτουργεί χρόνια τώρα η υγειονομική μονάδα με τα ιατρεία και το εμβολιαστικό κέντρο κατά του κορονοϊού. Οποτε υπάρχουν καθυστερήσεις στις προμήθειες καυσίμων, προκύπτει πρόβλημα.

To άρθρο Βόλος: Το «κυνήγι» του αερόθερμου στο Κέντρο Υγείας – Εξετάσεις στο κρύο σε συνθήκες Σιβηρίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα