Βίντεο με την κατάληψη πλοίου με πορτογαλική σημαία στον Κόλπο του Ομάν

14:27 13/4/2024 - Πηγή: NewsIt

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν φαίνεται πως είναι πίσω από το ρεσάλτο και τη κατάληψη πλοίου με πορτογαλική σημαία στον Κόλπο του Ομάν ανοιχτά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. 

Βίντεο που έχει το Associated Press δείχνει κομάντος να επιτίθενται με ελικόπτερο σε πλοίο το Σάββατο, μια επίθεση που αξιωματούχος της άμυνας της Μέσης Ανατολής, ο οποίος θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, απέδωσε στο Ιράν εν μέσω νέας έντασης.

Το βίντεο

δείχνει την επίθεση στην οποία ανέφερε η βρετανική στρατιωτική ναυτιλιακή υπηρεσία, όπου ανέφερε πως σκάφος έχει καταληφθεί στον Κόλπο του Ομάν, στα ανοικτά της λιμενικής πόλης Φουτζάιρα των Εμιράτων, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Στο βίντεο, οι κομάντος κατεβαίνουν με σχοινί πάνω σε μια στοίβα κοντέινερ που βρίσκονται στο κατάστρωμα του πλοίου, ενώ ένας ναυτικός ακούγεται να λέει: «Μη βγείτε έξω» και στη συνέχεια «πηγαίντε όλοι στη γέφυρα». 

IRGC captures an Israeli cargo ship in the Strait of Hormuz!

The ship, MSC Aries, is owned by Eyal Ofer, a billionaire from Israel.

It’s like an Iranian sanction. pic.twitter.com/IDJfzOkeXS

— S.L. Kanthan (@Kanthan2030) April 13, 2024

Το ΑP δεν έχει επαληθεύσει το βίντεο, ενώ το πλοίο είναι πιθανότατα το MSC Aries με πορτογαλική σημαία, ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που συνδέεται με την εταιρεία Zodiac Maritime με έδρα το Λονδίνο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Zodiac Maritime αποτελεί μέρος του ομίλου Zodiac του ισραηλινού δισεκατομμυριούχου Eyal Ofer. Η Zodiac αρνήθηκε να σχολιάσει και παρέπεμψε τις ερωτήσεις στην MSC, η οποία δεν απάντησε.

To άρθρο Βίντεο με την κατάληψη πλοίου με πορτογαλική σημαία στον Κόλπο του Ομάν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βίντεο, Κόλπο, Ομάν,vinteo, kolpo, oman