Βασιλιάς Κάρολος: Τα προβλήματα υγείας που φέρεται να είχε αντιμετωπίσει ο 75χρονος μονάρχης

21:01 5/2/2024 - Πηγή: NewsIt

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η είδηση ότι ο βασιλιάς Κάρολος έχει καρκίνο. Ήδη, ο 75χρονος μονάρχης υποβάλλεται σε θεραπεία, όπως ενημέρωσε επισήμως, το Μπάκιγχαμ. Τα προηγούμενα χρόνια, ο Κάρολος είχε και τότε απασχολήσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την κατάσταση της υγείας του.

Τον Οκτώβριο του 2022, είχε εκφραστεί ανησυχία για την υγεία του βασιλιά Καρόλου, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ της γαλλόφωνης Le Matin με πηγές από το Μπάκιγχαμ, «πάσχει από κατάθλιψη και είπε στη γυναίκα του Καμίλα

ότι η νέα του ζωή είναι πολύ δύσκολη για αυτόν».

Μάλιστα όπως αναφερόταν στο ρεπορτάζ, ο βασιλιάς Κάρολος έχει καταρρεύσει ψυχικά και σωματικά μετά τον θάνατο της μητέρας του, της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, τον Σεπτέμβριο του 2022.

Οι γιατροί έκαναν λόγο για «τεράστια κρίση» που θα πρέπει να ξεπεράσει, ενώ σύμφωνα με υπαλλήλους και άλλες πηγές από το Παλάτι, ο Κάρολος «πάσχει από κατάθλιψη και είπε στη γυναίκα του Καμίλα ότι η νέα του ζωή είναι πολύ δύσκολη για αυτόν. Είναι κουρασμένος και πανικόβλητος για το τι τον περιμένει ως βασιλιά».

Σύμφωνα πάντα με τη Le Matin, η βασιλεία του Καρόλου ενδέχεται να είναι μία από τις «συντομότερες των τελευταίων 200 ετών».

Το πρόβλημα υγείας που φερόταν να αντιμετωπίζει ο νέος βασιλιάς δεν ήταν μόνο ψυχολογικής φύσης, καθώς ο Κάρολος εμφανιζόταν με πρησμένα κόκκινα χέρια σε πολλές φωτογραφίες.

Όπως εξηγούσαν οι γιατροί, «τα κόκκινα και πρησμένα δάχτυλά του μπορεί να υποδηλώνουν οίδημα, που είναι σημάδι καρδιακής ανεπάρκειας. Αν η καρδιά είναι αδύναμη, το αίμα δεν διοχετεύεται στα άκρα».

Πράγματι, ήδη από το 2019, τα πρησμένα χέρια και τα δάχτυλα του Καρόλου ήταν πηγή ανησυχίας για τα ανάκτορα.

Ο τότε διάδοχος του θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποιούσε επίσημη περιοδεία στην Ινδία, με την προσοχή των καμερών να πέφτει στα απίστευτα πρησμένα πόδια και χέρια του.

Πάντως, πολλοί απέδωσαν τα διογκωμένα άκρα του τότε πρίγκιπα στην πτήση διάρκειας 9 ωρών με αεροπλάνο από το Ηνωμένο Βασίλειο, οπότε και θεωρείτο λογικό να ήταν πρησμένα.

To άρθρο Βασιλιάς Κάρολος: Τα προβλήματα υγείας που φέρεται να είχε αντιμετωπίσει ο 75χρονος μονάρχης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βασιλιάς Κάρολος, 75χρονος,vasilias karolos, 75chronos