Το Νορθ Καρολάινα «λύγισε» το Ντιούκ κι έβγαλε τον Μάικ Σιζέφσκι στη «σύνταξη»

10:18 3/4/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο Μάικ Σιζέφσκι ολοκλήρωσε με ήττα την τεράστια καριέρα του. Το Ντιούκ ηττήθηκε από την Νορθ Καρολάινα στις… λεπτομέρειες (81-77), αφήνοντας “μεγάλο” κόουτς εκτός τελικού του NCAA. Στον άλλο ημιτελικό, το Κάνσας το Βιλανόβα (81-65).

Το «Caesars Superdome» της Νέας Ορλεάνης ήταν κατάμεστο για την τελευταία -όπως αποδείχθηκε- εμφάνιση του Μέικ Σιζέφσκι στους πάγκους. Η 47χρονη καριέρα του “coach

K” έλαβε τέλος, αφού το Ντιούκ ηττήθηκε από το Νορθ Καρολάινα στους ημιτελικούς του Final Four του NCAA, σε ένα τρομερό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο εκ των κορυφαίων ομάδων στην ιστορία του κολεγιακού πρωταθλήματος.

Ο Κέιλεμπ Λαβ με 28 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, με τον Αρ Τζέι Ντέιβις να προσθέτει 18 πόντους και τον Μπράντι Μάνεκ 14 πόντους. Για το Ντιουκ, ο Πάολο Μπαντσέρο είχε 20 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Τρέβορ Κιλς 19 πόντους.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Μάικ Σιζέφσκι να δείχνει λίγο… σοκαρισμένος και να περπατάει με ένα “αβέβαιο” βήμα προς τον προπονητή της Νορθ Καρολάινα, για να του δώσει το χέρι. Ήταν το τελευταίο του ματς και αποχώρησε βυθισμένος στις σκέψεις του!

Ο Μάικ Σιζέφσκι αποχωρεί στα 75 του από τους πάγκους με πέντε πρωταθλήματα, 13 παρουσίες σε Final 4 και 9 εμφανίσεις σε τελικούς, αλλά και 1.202 νίκες.

     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bleacher Report (@bleacherreport)

Στον άλλο ημιτελικό (σ.σ. ήταν ο πρώτος χρονικά) το Κάνσας νίκησε με χαρακτηριστική άνεση το Βιλανόβα (81-65), κλείνοντας τον αγώνα με 13/24 τρίποντα.

Ο Ντέιβιντ ΜακΚόρμακ με 25 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Οτσάλ Αγκμπάτζι να προσθέτει 21 πόντους. Για τους ηττημένους, ο Κόλιν Γκιλέσπι είχε 17 πόντους και ο Μπράντον Σλέιτερ 16 πόντους.

Έτσι, το Κάνσας και το Νορθ Καρολάινα θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα στον τελικό του Final Four του NCAA, σε ένα παιχνίδι που πλέον περιμένουν όλοι μετά τους τρομερούς ημιτελικούς, στο κορυφαίο ματς της “March Madness”.

Για το έβδομο πρωτάθλημα στην ιστορία τους πάνε οι «Tar Heels», για το τέταρτο οι «αγριόγατες» και το πρώτο τους από το 2008

 

To άρθρο Το Νορθ Καρολάινα «λύγισε» το Ντιούκ κι έβγαλε τον Μάικ Σιζέφσκι στη «σύνταξη» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νορθ Καρολάινα, Ντιούκ, Μάικ Σιζέφσκι,north karolaina, ntiouk, maik sizefski