Το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία με τη Χαμάς τίθεται σε εφαρμογή από αύριο το πρωί

17:30 22/11/2023 - Πηγή: NewsIt

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία για την ανταλλαγή ομήρων και την κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς θα τεθεί σε εφαρμογή από αύριο Πέμπτη (23.11.2023) στις 10:00 το πρωί, σύμφωνα με τις δηλώσεις ενός αξιωματούχου στο CNN, τις οποίες μετέδωσε και η εφημερίδα Times of Israel.

Μέχρι στιγμής, μόνο η Χαμάς είχε επιβεβαιώσει την ημερομηνία και την ώρα εφαρμογής της συμφωνίας

με το Ισραήλ. Τώρα, το Τελ Αβίβ αποκάλυψε ότι οι πληροφορίες της Χαμάς ισχύουν και ότι από αύριο το πρωί θα επιβληθεί η κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή και θα ξεκινήσει η ανταλλαγή των ομήρων.

«Θα υπάρξει μια παύση των εχθροπραξιών σε όλες τις περιοχές της Γάζας. Δεν θα πετούν πολεμικά αεροσκάφη ούτε θα υπάρχει αεροπορική κυκλοφορία στον εναέριο χώρο της Γάζας από τις 10:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο αξιωματούχος της Χαμάς.

Το Ισραήλ και η Χαμάς ανακοίνωσαν τη σύναψη συμφωνίας, που προβλέπει την απελευθέρωση 50 ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας σε αντάλλαγμα την απελευθέρωση 150 Παλαιστίνιων κρατουμένων και για κατάπαυση του πυρός 4 ημερών στον παλαιστινιακό θύλακα.

To άρθρο Το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία με τη Χαμάς τίθεται σε εφαρμογή από αύριο το πρωί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα