Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως βρέθηκε νεκρή 19χρονη στρατιώτης που ήταν όμηρος της Χαμάς

08:57 17/11/2023 - Πηγή: NewsIt

Νεκρή βρέθηκε μια 19χρονη στρατιώτης του Ισραήλ, η οποία ήταν όμηρος της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Ισραηλινός στρατός

Την Πέμπτη ο στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε τον θάνατο της 19χρονης, αφού τη Δευτέρα

η Χαμάς δημοσίευσε βίντεο από την Λωρίδα της Γάζας, στο οποίο αρχικά εμφανίζεται ζωντανή και στη συνέχεια παρουσιάζεται το πτώμα της. Η Χαμάς ισχυρίστηκε ότι σκοτώθηκε σε ισραηλινό βομβαρδισμό.

“Το πτώμα της στρατιώτη Νόα Μαρσιάνο ανασύρθηκε από τις δυνάμεις του ισραηλινού στρατού από κτίριο γειτονικό στο νοσοκομείο αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας και μεταφέρθηκε στο ισραηλινό έδαφος”, ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

19 year old CPL Noa Marciano was abducted and murdered by Hamas terrorists on October 7.

Her body was found and extracted by IDF troops adjacent to the Shifa Hospital in Gaza.

The IDF sends its heartfelt condolences to the family and will continue to support them. pic.twitter.com/f7eWBUrzVq

Israel Defense Forces (@IDF) November 17, 2023

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε χθες Πέμπτη τη «βαθιά ανησυχία» του για το αεροπορικό πλήγμα σε ιορδανικό στρατιωτικό νοσοκομείο στη Γάζα, που είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν 7 άνθρωποι, τονίζοντας πως εναντιώνονται «στα πλήγματα εναντίον νοσοκομείων από τους αιθέρες».

«Είμαστε βαθιά ανήσυχοι για το γεγονός πως υπήρξαν τραυματίες», δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Μάθιου Μίλερ, εξαίροντας την «απίστευτη δουλειά» της ιορδανικής κυβέρνησης για να προσφέρει βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

Προχθές Τετάρτη πλήγμα κοντά στο ιορδανικό στρατιωτικό νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας τραυμάτισε 7 μέλη του υγειονομικού προσωπικού, σύμφωνα με το ιορδανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PETRA, προκαλώντας την έντονη αντίδραση και την καταδίκη του Αραβικού Συνδέσμου.

«Όπως έχουμε ήδη πει, δεν θέλουμε νοσοκομεία να βομβαρδίζονται και επαναλαμβάνουμε σε όλα τα μέρη πως πρέπει να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις για να μειώνεται ο κίνδυνος για τους αμάχους», πρόσθεσε, αποφεύγοντας ωστόσο επιμελώς να καταδικάσει το πλήγμα.

To άρθρο Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως βρέθηκε νεκρή 19χρονη στρατιώτης που ήταν όμηρος της Χαμάς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα