Το άρθρο Τούρκου καθηγητή που τον έκανε στόχο: «Από το 1923 τα νησιά έμειναν στην Ελλάδα. Τελεία»

09:48 8/9/2020 - Πηγή: NewsIt

Το άρθρο Τούρκου καθηγητή, του Mehmet Efe Caman, που «ακυρώνει» την ρητορική του Ερντογάν και των συμβούλων του για τη συνθήκη της Λωζάνης και τις ευθείες απειλές εναντίον της Ελλάδας, παρουσιάζει στην σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωσταράκος.

Μεταξύ άλλων ο Τούρκος καθηγητής γράφει:

“…τα βαθύτερα τμήματα του καθεστώτος και ιδιαίτερα ο στρατιωτικός κλάδος του ναυτικού έχουν επιβάλει

στον Ερντογάν και στον περίγυρό του, την επεκτατική θέση της λεγόμενης “Γαλάζιας Πατρίδας”, πού υπονομεύει τη συνθήκη της Λωζάνης…”

“…Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου είναι αναμφισβήτητα. Αυτό που η Τουρκία αντιλαμβάνεται ως πρόβλημα είναι η εγγύτητα κάποιων ελληνικών νησιών προς την ακτή της Ανατολίας.
Αυτό όμως δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Εκτός από την Ίμβρο την Τένεδο τα Πριγκηπονήσια και όλα τα νησιά, νησάκια και βραχονησίδες που βρίσκονται σε απόσταση τριών μιλίων από την Ανατολία, όλα τα άλλα νησιά, νησάκια και βραχονησίδες ανήκουν στην Ελλάδα…”.

“…Ο ελληνικός στρατός βρίσκεται εκεί για να προστατέψει τα δικά του νησιά. Βλέποντας την σημερινή στάση του επεκτατικού καθεστώτος στην Άγκυρα μπορείτε να πείτε πως αυτή η κίνηση της Ελλάδας ήταν αχρείαστη;”.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο OnAlert.gr

To άρθρο Το άρθρο Τούρκου καθηγητή που τον έκανε στόχο: «Από το 1923 τα νησιά έμειναν στην Ελλάδα. Τελεία» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα