Το Spotify απέλυσε τον πρίγκιπα Χάρι γιατί οι προτάσεις του για συνεντεύξεις ήταν «τρελές»

14:57 23/6/2023 - Πηγή: NewsIt

Το Spotify έδειξε την πόρτα της εξόδου στον πρίγκιπα Χάρι και διέκοψε το συμβόλαιο που είχε μαζί του και με την Μέγκαν Μαρκλ, γιατί οι προτάσεις για συνεντεύξεις μέσω podcast που είχε κάνει ο δούκας του Σάσεξ ήταν αν μη τι άλλο «τρελές».

Ο πρίγκιπας Χάρι είχε προτείνει στο Spotify ότι θα κάνει μια σειρά από συνεντεύξεις με τεράστιες προσωπικότητες του πλανήτη, όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και ο πάπας Φραγκίσκος.

Αυτά

ακούστηκαν καλά αρχικά στα αυτιά των στελεχών του Spotify, αλλά στη συνέχεια ο πρίγκιπας Χάρι τους… κούφανε τελείως, καθώς τους είπε ότι οι συνεντεύξεις που ήθελε να κάνει με τους Πούτιν, Τραμπ, Ζούκερμπεργκ θα είχαν ως κεντρικό θέμα την παιδική τους ζωή, το μεγάλωμά τους και τα παιδικά τους τραύματα.

Αυτό ακούστηκε τρελό στην διοίκηση του Spotify, καθώς θεώρησαν ότι δεν πρόκειται με τίποτα οι άνθρωποι αυτοί να καθίσουν να μιλήσουν στον πρίγκιπα Χάρι για τα παιδικά τους τραύματα.

Για τη συνέντευξη με τον πάπα Φραγκίσκο, πάντως, ο πρίγκιπας Χάρι είχε πιο νορμάλ προσδοκίες και απαιτήσεις, καθώς ήθελε να μιλήσει μαζί του για τη θρησκεία.

Σύμφωνα με το Bloomberg τα στελέχη του Spotify «κουφάθηκαν» με τις προτάσεις του δευτερότοκου γιου του βασιλιά Καρόλου, τις θεώρησαν ουτοπικές και τρελές και αυτός ήταν ο βασικότερος ίσως λόγος που απέλυσαν τον Βρετανό γαλαζοαίματο και την γυναίκα του, Μέγκαν Μαρκλ. Το ζευγάρι είχε συμφωνήσει για 3ετές συμβόλαιο με το Spotify με το αστρονομικό ποσό των 15 εκατ. λιρών.

Έσυρε τα εξ αμάξης σε πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ

Υψηλό στέλεχος του Spotify, πάντως, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της διάλυσης του… γάμου με τον πρίγκιπα Χάρι και τη σύζυγό του έσυρε τα εξ αμάξης στο ζευγάρι και μάλιστα με σκληρούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Ο επικεφαλής του τμήματος Podcast Innovation and Monetization στο Spotify, Μπιλ Σίμμονς σε podcast που έκανε έσταξε χολή για το ζευγάρι, χρησιμοποιώντας πολλά… γαλλικά.

«Οι γα@@@@οι απατεώνες. Αυτό είναι το podcast που θα έπρεπε να είχαμε ξεκινήσει μαζί τους. Πρέπει να μεθύσω ένα βράδυ και να πω την ιστορία για το Zoom που είχα με τον Χάρι για να προσπαθήσω να τον βοηθήσω με μια ιδέα για podcast. Είναι μια από τις καλύτερες ιστορίες μου».

Bill Simmons, who sold The Ringer to Spotify in 2020 and has risen through the tech company’s executive ranks, derided Prince Harry and Meghan Markle on his podcast Friday as “f–king grifters” https://t.co/tedy8MJWwy

— Deadline Hollywood (@DEADLINE) June 16, 2023

 

«Κλαψουρίζει»

Ο Μπιλ Σίμονς είχε εξαπολύσει μύδρους προς το ζευγάρι και τον προηγούμενο Ιανουάριο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «The Big Lead», το στέλεχος του Spotify είχε τότε δηλώσει: «Έχω κουραστεί τόσο πολύ με αυτόν τον τύπο. Τι προσφέρει; Απλά κλαψουρίζει για μα@@@ιες και συνεχίζει να δίνει συνεντεύξεις. Ποιος δίνει δεκάρα; Ποιος νοιάζεται για τη ζωή σου;».

Συνεχίζοντας το κρεσέντο του είπε ότι ο πρίγκιπας Χάρι «δεν είναι ο αγαπημένος γιος» και είχε σχολιάσει ότι: «Ζεις στο γ@@@@@@o Μοντεσίτο και απλά πουλάς ντοκιμαντέρ και podcasts και κανείς δεν νοιάζεται τι έχεις να πεις για οτιδήποτε, εκτός αν μιλάς για τη βασιλική οικογένεια και απλά παραπονιέσαι γι’ αυτήν».

Βέβαια, όταν μαθεύτηκε η είδηση για το διαζύγιο, το Spotify και η εταιρεία του ζευγαριού «Archewell» εξέδωσαν κοινή δήλωση που μιλούσαν για βελούδινο διαζύγιο.

«Το Spotify και η Archewell Audio συμφώνησαν αμοιβαία να χωρίσουν τους δρόμους τους και είναι υπερήφανοι για τη σειρά που κάναμε μαζί», ανέφερε η κοινή δήλωση.

Η Wall Street Journal ανέφερε πάντως, ότι το ζευγάρι δεν πληρούσε το κριτήριο παραγωγικότητας που ήταν απαραίτητο για να λάβει ολόκληρη την αμοιβή των 15 εκατ. λιρών.

Τους ανησύχησε η συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρι

Η Daily Mail πάντως, ανέφερε ότι τα στελέχη του Spotify είχαν ανησυχήσει για το ενδεχόμενο η συμφωνία με τον πρίγκιπα Χάρι να μην ήταν η καλύτερη και ο γιος του βασιλιά Καρόλου να μην ήταν έτοιμος να κάνει όντως μια σειρά από ξεχωριστά podcast που θα έκαναν τα λεφτά της εταιρείας προς τον δούκα του Σάσεξ και τη γυναίκα του να πιάσουν τόπο.

Ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να «τρόμαξε» τα αφεντικά του Spotify όταν είπε στην συνέντευξή του στην Όπρα Γουίνφρι στις ΗΠΑ ότι υπέγραψε κάποιες… γρήγορες συμφωνίες για να μπορέσει να βρει χρήματα για να πληρώσει για την ασφάλεια που χρειαζόταν να έχει εκείνος και η οικογένειά του, αλλά και για να μπορεί να συνεχίσει να κάνει μια καλή ζωή μετά την αποφασή του να χωρίσουν οι δρόμοι του με το βρετανικό παλάτι.

Αυτό έκανε το Spotify να ανησυχήσει ότι ο Βρετανός γαλαζοαίματος είχε απλά κλείσει τη συμφωνία στο… πόδι χωρίς να έχει ετοιμάσει κάτι ξεχωριστό για τα podcast που θα έκανε. Κάπου εκεί ο πρίγκιπας Χάρι άρχισε να λέει και αυτά για τις συνεντεύξεις με Πούτιν, Τραμπ, Ζούκερμπεργκ για τα παιδικά τους τραύματα και το… γλυκό έδεσε.

Μιλώντας στο Palace Confidential, ο συντάκτης της Daily Mail, Ρίτσαρντ Έντεν είπε ότι τα σχέδια που ετοίμαζε ο Χάρι ήταν μάλλον του… ποδαριού.

«Χρειάζεται πολλή δουλειά για την παραγωγή ενός podcast. Είναι σοβαρή δουλειά, είναι σχεδιασμός», είπε ο Έντεν και συμπλήρωσε: «Δεν μπορείς απλά να παρουσιαστείς και να λες, “ω, τι θα κάνουμε σήμερα”»;

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα λόγια της επίσης δημοσιογράφου της Daily Mail, Ρεμπέκα Ίνγκλις.

«Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε, ακόμη και οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές τους, θα παραδεχτεί ότι δεν δίνονται στους ανθρώπους συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων λιρών χωρίς… ιστορικό στον κλάδο, με την προϋπόθεση ότι πρόκειται να παράγουν μερικά απίστευτα αξιόλογα προγράμματα για πολλά χρόνια», ανέφερε η δημοσιογράφος.

To άρθρο Το Spotify απέλυσε τον πρίγκιπα Χάρι γιατί οι προτάσεις του για συνεντεύξεις ήταν «τρελές» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα