Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόρος κάνει παρκούρ πάνω σε αυτοκίνητα στα επεισόδια έξω από το ΑΠΘ

18:40 17/9/2022 - Πηγή: NewsIt

Το βίντεο έχει τραβηχτεί την ώρα που η ένταση έξω από το ΑΠΘ είχε χτυπήσει κόκκινο. Νεαρός πηδάει από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο, στα επεισόδια, με άνεση που θα ζήλευε κάθε αθλητής του παρκούρ…

Το πλάνα στα επεισόδια έξω από το ΑΠΘ είναι γενικό και ο κουκουλοφόρος φαίνεται την ώρα που απομακρύνεται. Είναι η στιγμή που οι άντρες των ΜΑΤ προχωρούν και τα άτομα

που βρίσκονται μπροστά τρέχουν να φύγουν. Τα βλέμματα στο επίμαχο βίντεο, πέφτουν στο νεαρό που δείχνει την ευλυγισία του.

Έναν ιδιαίτερο τρόπο επέλεξε ένας κουκουλοφόρος για να απομακρυνθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τα χθεσινά επεισόδια μπροστά από το ΑΠΘ. Πηδούσε από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο με άνεση που θα ζήλευε κάθε αθλητής του παρκούρ.

Επεισόδια έγιναν τη νύχτα της Παρασκευής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά από ένταση που σημειώθηκε εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, όπου από νωρίς το βράδυ διεξαγόταν μουσική συναυλία στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής. Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές και μία σύλληψη.

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας του καλλιτέχνη Θανάση Παπακωνσταντίνου. Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, ομάδα κουκουλοφόρων κινήθηκε προς τη Σχολή Γεωπονίας εκτοξεύοντας πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο. Οι αστυνομικοί τούς απώθησαν, αλλά οι κουκουλοφόροι ανασυντάχτηκαν και κινήθηκαν εκ νέου εναντίον των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.

Η συναυλία, στο μεταξύ, διακόπηκε και οι συμμετέχοντες σ’ αυτή (μερικές χιλιάδες σύμφωνα με τους διοργανωτές) αποχώρησαν κινούμενοι προς την οδό Εγνατία. Ακολούθησε συγκέντρωση εκατοντάδων ατόμων στην πλατεία Καμάρας, απ’ όπου ξεκίνησε πορεία προς τα Πανεπιστήμια.

Στο ύψος της Πύλης Εμπορευμάτων της ΔΕΘ ξέσπασαν νέα επεισόδια. ‘Αγνωστοι έστησαν οδοφράγματα, εκτοξεύοντας μπουκάλια, πέτρες και βόμβα μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν εκ νέου με χημικά και κρότου λάμψης, ενώ επιστρατεύτηκε και ο «Αίαντας», το μηχάνημα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ. Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά τις 2 τα ξημερώματα. Πυροσβεστικά οχήματα κλήθηκαν να σβήσουν φωτιές σε κάδους απορριμάτων τους οποίους πυρπόλησαν άγνωστοι που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Δεν έγινε χρήση χημικών στον χώρο της μουσικής συναυλίας στο ΑΠΘ ούτε κινήθηκαν δυνάμεις της εναντίον των ατόμων που την παρακολουθούσαν, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια που έγιναν τη νύχτα στο πανεπιστημιακό κάμπους και εν συνεχεία, στο κέντρο της πόλης.

Συνολικά για τα επεισόδια έγιναν τέσσερις προσαγωγές, ενώ συνελήφθη ένας 27χρονος. Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την αστυνομία δεν έχει φοιτητική ιδιότητα, Δείτε το βίντεο του taifer, με τον κουκουλοφόρο να πηδάει από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο, για να απομακρυνθεί από τους αστυνομικούς…

To άρθρο Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόρος κάνει παρκούρ πάνω σε αυτοκίνητα στα επεισόδια έξω από το ΑΠΘ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Κουκουλοφόρος, ΑΠΘ,thessaloniki, koukouloforos, apth