Μεγάλη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης – Γυναίκα εγκλωβισμένη καλεί σε βοήθεια - Απομακρύνθηκαν μαθητές από διπλανό κτίριο

15:12 27/5/2022 - Πηγή: NewsIt

Φωτιά ξέσπασε σε κτίριο στην Πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο διατηρητέο κτίριο, όπου στεγάζονται το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο.

Οι καπνοί που βγαίνουν από το κτίριο που βρίσκεται στη διασταύρωση με την οδό Εγνατία είναι πυκνοί και στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.  Στον όροφο που έπιασε φωτιά υπάρχει μια γυναίκα εγκλωβισμένη που φωνάζει βοήθεια. Άμεσα δόθηκε εντολή για εκκένωση,

με τους υπαλλήλους να εγκαταλείπουν ασφαλείς το κτίριο.

Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι η φωτιά ξέσπασε από βλάβη στο κλιματιστικό στον πρώτο όροφο του κτιρίου και επεκτάθηκε.

Στο σημείο βρίσκονται πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 15 πυροσβέστες. Οι πυκνοί μαύροι καπνοί είναι ορατοί από πολλά σημεία του κέντρου της πόλης.

 

#Πυρκαγιά σε κτίριο γραφείων επί της οδού Εγνατίας στο δήμο της Θεσσαλονίκης. Επιχειρούν 28 #πυροσβέστες με 8 οχήματα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) May 27, 2022

Στην περιοχή έχουν σπεύσει και ασθενοφόρα και κάποια από τα άτομα που έχουν απεγκλωβιστεί αντιμετωπίζουν μικρά αναπνευστικά προβλήματα και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και οξυγόνο.

Αρχικά όσοι ήταν στο κτίριο προσπάθησαν με πυροσβεστήρες να περιορίσουν τη φωτιά, ωστόσο, άμεσα έφτασε η πυροσβεστική. 

Επειδή ήταν πυκνοί οι καπνοί 30 μαθητές και καθηγητές που ήταν σε διπλανό κτίριο απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, υπό τις οδηγίες και με τη βοήθεια των πυροσβεστών.

 

Ρεπορτάζ: Αγγελος Λαμπίδης

 

 

To άρθρο Μεγάλη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης – Γυναίκα εγκλωβισμένη καλεί σε βοήθεια - Απομακρύνθηκαν μαθητές από διπλανό κτίριο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Φωτιά, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο – Φόβοι,thessaloniki, fotia, viotechniko epimelitirio – fovoi