Τα κανόνια του Ναβαρόνε: Η παραλία της Ρόδου που πήρε το όνομά της από τον πρωταγωνιστή της ταινίας

08:01 4/8/2022 - Πηγή: NewsIt

Οι ταινίες του Χόλιγουντ που γυρίστηκαν στην Ελλάδα, αφενός γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, αφετέρου έκαναν παγκοσμίως γνωστές τις ομορφιές της Ελλάδας και τα εκπληκτικά τοπία της.

Κάποιες από αυτές, μάλιστα, άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους για διάφορους λόγους. Κάτι τέτοιο συνέβη και με την ταινία «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» που γυρίστηκε στην Ρόδο. Η ταινία που άφησε με τον τρόπο της το όνομα σε μια από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού.

Και

αυτή δεν είναι άλλη από την παραλία Άντονι Κουίν, προφανώς από το όνομα του πρωταγωνιστή και διάσημου ηθοποιού. Καθόλου άδικα μιας και αποτέλεσε την αγαπημένη του γωνιά, την αγαπημένη του αμμουδιά όσο βρισκόταν στο νησί για τα γυρίσματα αλλά και αργότερα.

Ήταν το 1943, μετά τη μάχη του Στάλινγκραντ, όταν οι Γερμανοί είχαν ουσιαστικά αποκλείσει περίπου 2.000 Βρετανούς στρατιώτες σε ένα νησί του Αιγαίου.

Παράλληλα έχουν τοποθετήσει στο νησί Ναβαρόνε, δύο τεράστια κανόνια στη κορυφή ενός βράχου με σκοπό να αποτρέπουν οποιαδήποτε ναυτική επιχείρηση των Συμμάχων στο Αίγαιο.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

To άρθρο Τα κανόνια του Ναβαρόνε: Η παραλία της Ρόδου που πήρε το όνομά της από τον πρωταγωνιστή της ταινίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα