Τα εντυπωσιακά πλάνα από ελεγχόμενη έκρηξη οβίδων που εντοπίστηκαν σε παραλία της Κωνσταντινούπολης

17:06 2/8/2023 - Πηγή: NewsIt

Ελεγχόμενη έκρηξη έγινε σήμερα (2.8.2023) σε παραλία της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία, προκειμένου να εξουδετερωθούν οβίδες του πυροβολικού που εντοπίστηκαν εκεί. Οι αρχές δεν έδωσαν εξηγήσεις για την προέλευση των οβίδων.

Υποβρύχιες δυνάμεις άμυνας του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού προχώρησαν σήμερα σε ελεγχόμενη έκρηξη πάνω από 20 οβίδων πυροβολικού στις τουρκικές ακτές της

Μαύρης Θάλασσας, που εντοπίστηκαν στα νερά παραλίας της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Η ελεγχόμενη έκρηξη έγινε στην παραλία Σοφουλάρ της συνοικίας Σίλε της πόλης της Τουρκίας.

Η παραλία έχει αποκλειστεί από τις τουρκικές αρχές, καθώς γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κι άλλες οβίδες στην περιοχή.

Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν την έκρηξη να γίνεται στη θάλασσα λίγα μόλις μέτρα από την παραλία και καπνό να υψώνεται στον ουρανό.

Şile’de denizde bulunan mayınlar imha ediliyor.

Şile’nin Sofular Halk Plajında denize giren bir kişi, denizde mayınların olduğunu ihbar etmişti.

Valilik, 28 adet mayının kontrollü olarak imha edileceğini açıklamıştı.

SAS Timleri mayınların imhasına başladı. pic.twitter.com/IsZmHMTcMF

— SARS Gündem (@sarsgundem) August 2, 2023

 

Τουλάχιστον 28 οβίδες πυροβολικού που δεν είχαν πυροδοτηθεί εντοπίστηκαν την Κυριακή από τουρκικές στρατιωτικές ομάδες καταδύσεων, αφού ένας άνδρας ανέφερε στις αρχές την ύπαρξη ύποπτων μεταλλικών αντικειμένων, ανακοίνωσε προχθές Δευτέρα το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης.

Οκτώ οβίδες μεταφέρθηκαν στη στεριά με εντολή εισαγγελικών αρχών, για αναγνώριση και καταστροφή τους, πρόσθεσε.

Οι έρευνες των υποβρύχιων δυνάμεων άμυνας επιβεβαίωσαν ότι τα αντικείμενα ήταν οβίδες πυροβολικού που δεν είχαν πυροδοτηθεί, ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης.

To άρθρο Τα εντυπωσιακά πλάνα από ελεγχόμενη έκρηξη οβίδων που εντοπίστηκαν σε παραλία της Κωνσταντινούπολης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα