Στον Πειραιά κατευθύνεται το πλοίο που έφυγε από την Οδησσό παρά τον ρωσικό αποκλεισμό

15:03 19/8/2023 - Πηγή: NewsIt

Στον Πειραιά κατευθύνεται το φορτηγό πλοίο Joseph Schulte, το οποίο έφυγε από την Οδησσό της Ουκρανίας στις 17 Ιουλίου παρά τη λήξη της Συμφωνίας της Κωνσταντινούπολης με τη Ρωσία για τα σιτηρά.

Το φορτηγό πλοίο, που μεταφέρει 2.114 κοντέινερ με 30.000 τόνους φορτίο, την Παρασκευή έφθασε στο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης και, αφού έκανε ανεφοδιασμό σε καύσιμα, το μεσημέρι αναχώρησε βάζοντας πλώρη για τον

Πειραιά. Πρόκειται για το πρώτο πλοίο που έφυγε από το λιμάνι της Ουκρανίας και κατάφερε να διασχίσει τη Μαύρη Θάλασσα, μετά τη λήξη της Συμφωνίας με τη Ρωσία για τα σιτηρά.

Μετά τον απόπλου από το λιμάνι της Οδησσού, το πλοίο κατευθύνθηκε δυτικά, κατά μήκος των ακτών, αποφεύγοντας να πλεύσει σε διεθνή ύδατα, εκτός από δύο σημεία για σύντομο χρονικό διάστημα, την πρώτη φορά στα ανοικτά της Οδησσού και τη δεύτερη κοντά στις εκβολές του Δούναβη.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία εντός των χωρικών υδάτων της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, που είναι μέλη του ΝΑΤΟ, μέχρι που έφτασε στα τουρκικά ύδατα και εισήλθε στα Στενά του Βοσπόρου.

Το Joseph Schulte έμεινε εγκλωβισμένο επί 1,5 χρόνο στο λιμάνι της Οδησσού, καθώς το φορτίο του δεν ήταν σιτηρά και για αυτό το λόγο δεν ενέπιπτε στη συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά.

Ωστόσο, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι η πορεία που ακολούθησε θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτικό διάδρομο για τα ουκρανικά σιτηρά. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα το Joseph Schulte φέρει σημαία Χονγκ Κόνγκ και μεταξύ των πλοιοκτητών είναι μία κινεζική εταιρεία, γεγονός που απέτρεψε τη Ρωσία από το να πάρει πιο δραστικά μέτρα.

To άρθρο Στον Πειραιά κατευθύνεται το πλοίο που έφυγε από την Οδησσό παρά τον ρωσικό αποκλεισμό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα