Στον Λευκό Οίκο για συνάντηση με τον Μπάιντεν ο Ερντογάν στις 9 Μαΐου

16:28 26/3/2024 - Πηγή: NewsIt

Σε διπλωματικό μαραθώνιο θα επιδοθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου και το πρώτο του Μαΐου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αποκορύφωμα την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο και την συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στις 9.5.2024.

Την είδηση για την συνάντηση ΜπάιντενΕρντογάν δημοσιεύει η εφημερίδα Hurriyet.

Στο ρεπορτάζ της αναφέρει πως το ραντεβού κλείστηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο διπλωματικός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, με τον Αμερικανό σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν στις 20 Μαρτίου, στο περιθώριο της συνάντησης που έγινε στο Κίεβο μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων της G7 και άλλων εμπλεκόμενων χωρών σε σχέση με τα ουκρανικά σιτηρά. 

Της συνάντησης με τον Μπάιντεν θα έχει προηγηθεί η επίσκεψη του Ερντογάν στην Βαγδάτη. Κύριο «μενού» του ταξιδιού θα είναι το αίτημα της Άγκυρας περί από κοινού αντιμετώπισης από την Τουρκία και το Ιράκ της κουρδικής οργάνωσης ΡΚΚ, κατά μήκος της κοινής μεθορίου των δύο χωρών σε βάθος 30 και πλέον χιλιομέτρων εντός του ιρακινού εδάφους.

Ήδη έχει πραγματοποιηθεί «προπαρασκευαστική» επίσκεψη υψηλόβαθμης τουρκικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τους υπουργούς Εξωτερικών και  Άμυνας και τη συμμετοχή του αρχηγού της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ στη Βαγδάτη.

Προ ημερών η εφημερίδα Milliyet είχε αναφέρει ότι στις 23 Απριλίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η κυοφορούμενη εδώ και καιρό επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Τουρκία.

 

To άρθρο Στον Λευκό Οίκο για συνάντηση με τον Μπάιντεν ο Ερντογάν στις 9 Μαΐου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λευκό Οίκο, Μπάιντεν, Ερντογάν, 9 Μαΐου,lefko oiko, bainten, erntogan, 9 maΐou