Στο γραφείο Καλαφάτη χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική για τα Τέμπη

06:40 2/4/2024 - Πηγή: NewsIt

Επικοινωνιακούς χειρισμούς καταλογίζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη, σε σχέση με την προαναγγελία για κατάθεση αιτήματος για Προανακριτική Επιτροπή, που όμως δεν κατατίθεται…

«Δεν είναι θέμα της Κυβέρνησης, είναι θέμα της Βουλής. Το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής

είναι ακριβής. Να καταθέσουν αίτημα με τις απαιτούμενες 50 υπογραφές…» δηλώνει στο newsit.gr ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης για την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, σημειώνει ότι η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη δεν παρέδωσε ποτέ στον ίδιο – ο οποίος βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη – το κατηγορητήριο, όπως δήλωσε η ίδια στις κάμερες, αλλά άφησε απλά ένα φάκελο στο γραφείο του, χωρίς να πάρει καν αριθμό πρωτοκόλλου.

«Να συντάξει κατηγορητήριο με πρόταση και υπογραφές»

«Όποιος θεωρεί ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για πράξη ή παράλειψη από πολιτικά πρόσωπα, έχει τη δυνατότητα να συντάξει κατηγορητήριο, το οποίο θα περιέχει και πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής εξέτασης και αφού συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, να το φέρει στην Ολομέλεια της Βουλής, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία. Μέχρι να ακολουθηθεί η ανωτέρω διαδικασία, μιλάμε απλώς για ακόμα ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» δήλωναν και πηγές της κυβέρνησης.

«Το θέμα βρίσκεται στη Δικαιοσύνη»

Αυτό που αναδεικνύει το Μέγαρο Μαξίμου και η Πειραιώς είναι η Κουμουνδούρου δεν αναζήτησε καν τη στήριξη των άλλων κομμάτων, ώστε να συγκεντρωθούν οι κατ’ ελάχιστον 50 υπογραφές για να κατατεθεί αίτημα για Προανακριτική Επιτροπή για τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, αλλά «πέταξε τη μπάλα στη Ν.Δ» βάζοντας ως προϋπόθεση για την κατάθεση του αιτήματος, τη στήριξη της, για να φανεί, όπως εκτιμούν. ότι δεν συναινεί για… «να καλύψει τον πρώην υπουργό της».

«Το θέμα βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη «τρέχει» την έρευνα και μάλιστα η υπόθεση των Τεμπών θα εκδικαστεί άμεσα, έξι 6 φορές πιο γρήγορα από ότι η υπόθεση της τραγωδίας στο Μάτι. Δεν υπάρχει θέμα κάλυψης του Κώστα Καραμανλή ή συγκάλυψης» δηλώνει αρμόδιο στέλεχος της κυβέρνησης. καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ «αντιθεσμικούς ακροβατισμούς» και «εργαλειοποίηση του πόνου των συγγενών» για μικροκομματικά οφέλη ενόψει των Ευρωεκλογών.

Διαγκωνισμός ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ…;

Παράγοντες της Πειραιώς εντάσσουν αυτή την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του διαγκωνισμού με το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος επίσης κρατά το θέμα στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής ατζέντας. Μετά την πρωτοβουλία για την Πρόταση Δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης χθες πήρε άλλη μία πρωτοβουλία και κατέθεσε αναφορά στον ‘Άρειο Πάγο, ζητώντας να διερευνηθεί ποιος ευθύνεται για τις διαρροές των ηχητικών ντοκουμέντων του σταθμάρχη και αν ήταν μονταρισμένες.

Η στάση των άλλων κομμάτων…

«Δε συμφωνούν τα άλλα κόμματα για τη σύσταση Προανακριτικής;» αναρωτιόταν με νόημα στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης, κληθείς να σχολιάσει τις ενδείξεις για τρία κακουργήματα του Κώστα Καραμανλή τις οποίες αναδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα την ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, την έκθεση σε κίνδυνο (που προκάλεσε θανάτους) και τη διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών;

«Προφανώς και θα στηρίξουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τη σύσταση Προανακριτικής, αν (!) η έρευνα της Δικαιοσύνης εντοπίσει ευθύνες του Κώστα Καραμανλή» απαντά, υπονοώντας ότι δύσκολα θα «έκαιγαν ένα κοινοβουλευτικό χαρτί».

Επιπλέον, αναμένεται και κατάθεση μήνυσης από την πλευρά των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, η οποία μόλις υποβληθεί θα πάει αμελλητί στη Βουλή για τα περαιτέρω.

Υπενθυμίζεται πως αν τώρα κατατεθεί αίτημα για Προανακριτική θα πρέπει να περάσουν 6 μήνες για να κατατεθεί ξανά αντίστοιχο αίτημα.

To άρθρο Στο γραφείο Καλαφάτη χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική για τα Τέμπη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καλαφάτη, ΣΥΡΙΖΑ, Τέμπη,kalafati, syriza, tebi