Στις αγορές με έκδοση νέου 10ετούς ομολόγου αύριο η Ελλάδα

13:13 16/1/2023 - Πηγή: NewsIt

Στις αγορές βγαίνει αύριο -πιθανότατα- η Ελλάδα με την έκδοση νέου 10ετούς ομολόγου, όπως ανακοίνωσε σήμερα (16.01.2023) ο ΟΔΔΗΧ.

Η εντολή από τον ΟΔΔΗΧ για την δημοπρασία δόθηκε σε Barclays, Bofa Securities, Commerzbank, Goldman Sachs,

JP Morgan και Societe Generale για νέο 10ετές ομόλογο με ωρίμανση στις 15 Ιουνίου του 2033. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα αντλήσει, ανάλογα βέβαια και με την ζήτηση, ποσό άνω του 1,5 δισ. 

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, «η κοινοπρακτική έκδοση θα δημοπρατηθεί στο άμεσο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές».

Από νωρίς το πρωί πάντως και όταν είχε διαρρεύσει προφανώς η πρόθεση της κυβέρνησης, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε από το 4,083% στο 4,208%.

Υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιασμός του ΟΔΔΗΧ για τη φετινή χρονιά έχει ως στόχο την παρουσία στις διεθνείς αγορές, τη μείωση της σχέσης χρέους/ΑΕΠ, την ενεργητική διαχείριση του χαρτοφυλακίου υποχρεώσεων και τη διατήρηση σημαντικού μαξιλαριού ρευστότητας.

Ο Οργανισμός σκοπεύει να εκδώσει χρέος ύψους 7 δισ. ευρώ. Προσβλέπει σε έσοδα 4,2 δισ. από διάφορες πηγές (Ταμείο Ανάκαμψης κ.λπ.), 2 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις και ανάλωση 2,2 δισ. ευρώ από το «μαξιλάρι» ρευστότητας.

To άρθρο Στις αγορές με έκδοση νέου 10ετούς ομολόγου αύριο η Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα