Στέφανος Τσιτσιπάς: Η επιστροφή στους τίτλους και η χωμάτινη επιφάνεια που τον απογειώνει ενόψει Roland Garros

23:40 14/4/2024 - Πηγή: NewsIt

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα θυμάται για καιρό την 14η Απριλίου. Ο τίτλος στο Μόντε Κάρλο και ο εντυπωσιακός τρόπος που ήρθε αυτός αποτελεί δυνατό μήνυμα στους ανταγωνιστές του αλλά και τους επικριτές του ενόψει του Roland Garros. Η χωμάτινη επιφάνεια που τον απογειώνει και το άλμα στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αμφισβητήθηκε έντονα, άκουσε πολλά τον τελευταίο καιρό από τους επικριτές του, κατρακύλησε στην παγκόσμια κατάταξη, ωστόσο

απέδειξε στο Μόντε Κάρλο ότι όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις στο τουρνουά, απέκλεισε μεγάλα ονόματα μέχρι να φτάσει στον τελικό και εκεί έκανε… πλάκα κόντρα στον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ (2-0), ο οποίος απέκλεισε στα ημιτελικά τον Τζόκοβιτς και γενικότερα βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετέτρεψε σε περίπατο τον τελικό με τον Ρουντ, καθώς πήρε άνετα το πρώτο σετ με 6-1, ενώ κατάφερε να κάνει το 2-0, παρά το γεγονός ότι ο Νορβηγός τον έφερε στα όρια του αρκετές φορές στο δεύτερο σετ.

Τα highlights του τελικού του Μόντε Κάρλο:

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε έξαλλα την επιτυχία του, ενώ δεν έκρυψε τη συγκίνηση του για το γεγονός ότι κατάφερε να επιστρέψει στους τίτλους, παρά το ντεφορμάρισμα των τελευταίων μηνών και τα ειρωνικά σχόλια που έχει ακούσει τους τελευταίους μνήμες.

Η στιγμή που δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση του:

Οι 11 τίτλοι καριέρας και το χρηματικό έπαθλο που κέρδισε

Ο Έλληνας τενίστας παίζει σαν στο σπίτι του… στο Μόντε Κάρλο, μιας και εκεί περνάει τις περισσότερες μέρες του χρόνου. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε τους 11 τίτλους καριέρας, εκ των οποίων οι 3 είναι στο Μόντε Κάρλο. Συγκεκριμένα, έχει κατακτήσει το το τρόπαιο το 2021, το 2022 και το 2024.

Να σημειωθεί ότι ο Έλληνας τενίστας δεν έχει καταφέρει ποτέ να κερδίσει 500αρι τουρνουά, κάτι που θα έχει την ευκαιρία να κάνει την ερχόμενη εβδομάδα στη Βαρκελώνη.

Οι τίτλοι που έχει κατακτήσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς:

15-10-2018 Στοκχόλμη ATP 250
18/02/2019 Μασσαλία ATP 250
29/04/2019 Εστορίλ ATP 250
11/11/2019 Tour Finals
17/02/2020 Μασσαλία ATP 250
11/04/2021 Monte Carlo Masters ATP 1000
17/05/2021 Λιόν ATP 250
17/04/2022 Monte Carlo Masters ATP 1000
25/06/2022 Μαγιόρκα ATP 250
06/08/2023 Μεξικό ATP 250
14/04/2024 Monte Carlo Masters ATP 1000

Ως νικητής στο Μόντε Κάρλο ο Έλληνας πρωταθλητής θα πάρει 919.075 ευρώ, την ώρα που ο Ρουντ ως φιναλίστ θα πάρει το χρηματικό έπαθλο των 501.880 ευρώ.

Η άνοδος στην παγκόσμια κατάταξη που του ανοίγει τον δρόμο για το Roland Garros

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρισκόταν κάποτε στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο τους τελευταίους μήνες είχε μία μεγάλη πτώση που τον έφερε στην 13η θέση.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, χάρη στις φοβερές εμφανίσεις του στο Μόντε Κάρλο, θα επιστρέψει στο Top 10 ύστερα από δύο μήνες.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα κερδίσει πέντε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και θα σκαρφαλώσει στο Νο.7, πίσω από τους Νόβακ Τζόκοβιτς, Γιάνικ Σίνερ, Κάρλος Αλκαράθ, Ντανίλ Μεντβέντεφ, Σάσα Ζβέρεφ και Κάσπερ Ρουντ.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων που ακολουθούν, καθώς ο Έλληνας πρωταθλητής θα έχει καλύτερες κληρώσεις και περισσότερες πιθανότητες για νέες διακρίσεις και τίτλους, ειδικά στο Roland Garros.

Και τώρα Βαρκελώνη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει να μαζέψει βαθμούς και να κατακτήσει τίτλους μέχρι το Roland Garros. Στη χωμάτινη επιφάνεια, ο Έλληνας πρωταθλητής παίζει το καλύτερο του τένις, οπότε τις επόμενες εβδομάδες θα έχει την ευκαιρία να δώσει κι άλλες παραστάσεις, όπως αυτές στο Μόντε Κάρλο.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στρέφει την προσοχή του στο τουρνουά της Βαρκελώνης, το οποίο διεξάγεται το διάστημα 15-21 Απριλίου.

Ο Τσιτσιπάς περνάει με μπάι στον δεύτερο γύρο και εκεί θα βρει τον νικητή του ματς Όφνερ-Κοτόφ, ενώ στη φάση των «16» ο πιθανότερος αντίπαλός του είναι ο Λορέντζο Μουζέτι.

Αν καταφέρει να περάσει στα ημιτελικά, τότε ίσως βρει απέναντί του τον Άλεξ Ντε Μινόρ. Στα προημιτελικά θα συναντούσε λογικά τον εξαιρετικό Αλκαράθ, ωστόσο ο Ισπανός παραμένει τραυματίας και αποσύρθηκε από το τουρνουά, ανοίγοντας τον δρόμο για τον Στέφανο.

Να σημειωθεί ότι στο τουρνουά θα αγωνιστεί ακόμα ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον τελικό του Μόντε Κάρλο, Κάσπερ Ρουντ, ο επικίνδυνος Αντρέι Ρούμπλεφ, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η μεγάλη επιστροφή του θρυλικού Ναδάλ στα κορτ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To άρθρο Στέφανος Τσιτσιπάς: Η επιστροφή στους τίτλους και η χωμάτινη επιφάνεια που τον απογειώνει ενόψει Roland Garros δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα