Στέφανος Κασσελάκης από τα Γιαννιτσά: Στις ευρωεκλογές θα δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής

20:23 19/5/2024 - Πηγή: NewsIt

«Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου θα δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής, ελπίδας για μία καλύτερη ζωή σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, κατά την περιοδεία του στα Γιαννιτσά.

Για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε από τα Γιαννιτσά,

ότι έχει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο και βλέπει τους πολίτες ως ανθρώπους, ενώ η κυβέρνηση τους βλέπει ως αριθμούς.

“Θέλουμε την εμπιστοσύνη σας για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα”, είπε στις συνομιλίες του με πολίτες.

Συνοδευόμενος από τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Θεοδώρα Τζάκρη, και υποψήφιους ευρωβουλευτές ο κ. Κασσελάκης περπάτησε το απόγευμα στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών, έκανε χειραψίες, συνομίλησε με καταστηματάρχες για το κλίμα στην αγορά.

Οι συζητήσεις στράφηκαν και στα αθλητικά καθώς έξω από τα καφέ είχαν στηθεί γιγαντοοθόνες για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΑΡΗ και τον ΠΑΟΚ.

Συνάντηση με ποντιακές οργανώσεις

Με φόντο την Ημέρα της Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού, ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποίησε συνάντηση με Ποντιακές Οργανώσεις.
 
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επανέλαβε την πάγια διεκδίκηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αναγνώριση της Γενοκτονίας καθώς και τις δεσμεύσεις του κόμματος, «όπως τις είχε διατυπώσει ο Αλέξης Τσίπρας, τον Μάιο του 2023, από το Μενίδι»:

-Συγκρότηση μόνιμης και διαρκούς επιτροπής στη Βουλή για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, την περίοδο 1914- 1923.
-Πρωτοβουλίες της «Επιτροπής επεξεργασίας προτάσεων για τη διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης των Ελλήνων του Πόντου».
-Ενίσχυση της εκμάθησης της Ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού στα σχολικά βιβλία και ενεργή στήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ.
-Ενίσχυση του αγώνα σε διεθνές, αλλά και διμερές διπλωματικό επίπεδο, για την προστασία των Χριστιανικών μνημείων στην Τουρκία.
-Απόφαση προκειμένου να τιμάται η 19η Μαΐου καθολικά και αμετάθετα.
 
Επίσης, υπενθύμισε τις τρεις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους παλιννοστούντες ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση:
 
1. Καταβολή της Εθνικής Σύνταξης στα 15 χρόνια μόνιμης κατοικίας στην Ελλάδα, με πλήρη καταβολή του επιδόματος για τους ανασφάλιστους υπερήλικους ομογενείς.
2. Νέα ρύθμιση με την οποία διαγράφονται πρόστιμα, προσαυξήσεις και κάθε είδους τόκοι που επιβαρύνουν τα αρχικά δάνεια που έλαβαν οι παλιννοστούντες ομογενείς – το υπόλοιπο δάνειο ρυθμίζεται για εξόφληση σε 240 άτοκες δόσεις ως 100 ευρώ το μήνα.
3. Απλοποίηση των διαδικασιών ιθαγένειας στη βάση ευρωπαϊκών προτύπων. Διότι, όπως υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης, «είναι απαράδεκτο να ταλαιπωρούνται οι οικογένειες των Ελλήνων παλιννοστούντων με θέματα ιθαγένειας».
 
Ο κ. Κασσελάκης συνοδευόταν από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλο, τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Έλενα Κουντουρά και Παναγιώτη Κουρουμπλή καθώς και τους βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης του κόμματος, Ράνια Θρασκιά, Κατερίνα Νοτοπούλου και Χρήστο Γιαννούλη. Στη συνάντηση συμμετείχαν: Η Χριστίνα Σαχινίδου, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, η Βιβή Κουρτίδου, γραμματέας της Ομοσπονδίας και τα μέλη του Δ.Σ., Σούζη Ζαρογουλίδου και Μελίνα Αμπατζίδου. Ο Ιωάννης Κοτζαγερίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου «Παναγία Σουμελά». Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων (ΠΟΣΕΠ), Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, η αντιπρόεδρος, Ηλιάνα Κοπαΐδου και ο γενικός γραμματέας, Αλέξανδρος Νταμαντσίδης. Ο Ιωάννης Αποστολίδης, Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης. Ο Στάθης Τσομίδης, εκ μέρους του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού (ΠΑΣΠΕ).

To άρθρο Στέφανος Κασσελάκης από τα Γιαννιτσά: Στις ευρωεκλογές θα δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στέφανος Κασσελάκης, Γιαννιτσά,stefanos kasselakis, giannitsa