Σήμα κινδύνου για λειψυδρία από τον δήμο Καντάνου Σελίνου στην Κρήτη - Οι εκκλήσεις στους πολίτες

11:17 24/4/2024 - Πηγή: NewsIt

Έντονη ανησυχία στην Κρήτη ενόψει καλοκαιριού. Ο κίνδυνος για λειψυδρία σε ορισμένες περιοχές είναι υπαρκτός και ορατός…

Προειδοποίηση για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο και την ξηρασία εξέδωσε μέσω ανακοίνωσης ο Δήμος Καντάνου Σελίνου στην Κρήτη, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος λειψυδρίας που είναι ορατός, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Το

2024, αποτελεί την δεύτερη σε σειρά χρονιά με εξαιρετικά μειωμένες βροχοπτώσεις για την Περιφέρεια Κρήτης. Λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και των υψηλών θερμοκρασιών, ο κίνδυνος λειψυδρίας είναι έντονος και δεδομένου ότι στόχος μας είναι η ομαλή υδροδότηση όλων των οικισμών (που διαχειρίζεται η Δ.Ε.Υ.Α. ή ο Δήμος), θα πρέπει να μειώσουμε στο ελάχιστο δυνατό την κατανάλωση νερού και να το χρησιμοποιούμε με ορθολογικό τρόπο για οικιακή χρήση αποκλειστικά και μόνο.

Με βάση τα παραπάνω, ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου και η Δ.Ε.Υ.Α. Σελίνου απευθύνουν έκκληση προς όλους του κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους καλλιεργητές:

Να μειώσουν τις καταναλώσεις και την άσκοπη χρήση του νερού (σπατάλη),Να φροντίσουν να διορθώσουν άμεσα τυχόν διαρροές εντός των οικιών – αγροτεμαχίων,Να ελέγχουν προληπτικά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα εσωτερικά δίκτυα των τουριστικών μονάδων,Να ενημερώνουν άμεσα την Δ.Ε.Υ.Α. για τυχόν διαρροές στα κοινόχρηστα δίκτυα,Να μην πλένουν πεζοδρόμια ή οδούς,Να μην πλένουν αυτοκίνητα,Να αποφεύγεται το πότισμα του γρασιδιούΝα αποφεύγεται η υπερβολική χρήση πλυντηρίου ρούχωνΝα σταματήσει η Άρδευση Πάρκων και ΓηπέδωνΝα τοποθετηθούν αυτόματες βάνες στα εξωτερικά ντουζΝα μειώσουν στο ελάχιστο τον αριθμό των χρησιμοποιούμενων κολυμβιτικών δεξαμενών (πισίνες)

Ενημερώνουμε ότι η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή και θα πρέπει όλοι οι δημότες να λάβουν μέτρα για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο συλλογικά.

Σε περίπτωση που τα προαναφερθέντα μέτρα δεν εφαρμοστούν από όλους ή δεν καταστούν δυνατά να ελέγξουν την ζήτηση, η ΔΕΥΑ Σελίνου θα αναγκαστεί να λάβει Κατασταλτικά μέτρα σε όλο τον Δήμο με:

Απαγόρευση ποτισμάτων εκτός πρωινών και βραδινών ωρών, καθώς και απαγόρευση ποτισμάτων όταν η ένταση του ανέμου είναι ισχυρή και όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα. Επιβολή προστίμων στους παραβάτες.Απαγόρευση χρήσης νερού ύδρευσης σε μη βασικές χρήσεις (πλύσιμο αυτοκινήτων, αυλών, κοινόχρηστων χώρων κ.λπ.).Περιοδικές Διακοπές Νερού.Αύξηση του τιμολογίου για τις μεγάλες καταναλώσεις.

Τέλος, ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι η Δ.Ε.Υ.Α. Σελίνου δεν φέρει καμία ευθύνη στην περίπτωση που μειωθεί ή σταματήσει η παροχή φυσικών πηγών ή γεωτρήσεων, με αποτέλεσμα να μην είναι επαρκής η ποσότητα του αντλούμενου νερού».

To άρθρο Σήμα κινδύνου για λειψυδρία από τον δήμο Καντάνου Σελίνου στην Κρήτη - Οι εκκλήσεις στους πολίτες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα