Σφιόντεκ – Σάκκαρη 2-0: Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου λύγισε τη Μαρία στον τελικό του Indian Wells

21:20 17/3/2024 - Πηγή: NewsIt

Η Ίγκα Σφιόντεκ δεν έχει αντίπαλο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και το απέδειξε και στον τελικό του Indian Wells. Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου νίκησε άνετα τη Μαρία Σάκκαρη με 2-0 σετ (6-4, 6-0) και σήκωσε ακόμα έναν τίτλο.

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν το αουτσάιντερ του τελικού του Indian Wells, καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει την καλύτερη τενίστρια του κόσμου, Ίγκα Σφιόντεκ, η οποία βρίσκεται σε τρομερή φόρμα το τελευταίο διάστημα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια

πάλεψε, ωστόσο ηττήθηκε από την Πολωνή μέσα σε μόλις 68 λεπτά, με τη Σφιόντεκ να σηκώνει την 19η κούπα της.

Συμμετέχοντας στον τέταρτο τελικό της σε 1000άρι τουρνουά και 2ο στο Indian Wells, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της να βάλει «το κερασάκι στην τούρτα» σε μια φανταστική εβδομάδα που διένυσε και στην οποία, με νέο προπονητή να την καθοδηγεί (Γουίτ), απέδειξε ότι άφησε πίσω της τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των τελευταίων μηνών.

Απέναντι στην Ίγκα Σφιόντεκ, όμως, η οποία στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια που έδωσε είχε χάσει μόνο 18 games, η 28χρονη πρωταθλήτρια δεν τα κατάφερε. Στην 6η μεταξύ τους μονομαχία η Πολωνή κατάφερε να φέρει τη σειρά… στα ίσια (3-3), με τις νίκες, πάντως, να δίνουν δύο τίτλους στο Indian Wells και μία στη Ντόχα.

HUUGGEEE forehand @iga_swiatek means business!!! #TennisParadise pic.twitter.com/CHAGppaBKu

wta (@WTA) March 17, 2024

Η Μαρία Σάκκαρη μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική μόνο στο πρώτο σετ, το οποίο το έχασε με 6-4, δεχόμενη μπρέικ στο τελευταίο σερβίς γκέιμ της.

Stepped in and CRUNCHED it @mariasakkari | #TennisParadise pic.twitter.com/33f3a8BFEf

wta (@WTA) March 17, 2024

Το δεύτερο σετ δεν χωράει κριτική, καθώς η Ίγκα Σφιόντεκ έκανε επίδειξη δύναμης, φτάνοντας στη νίκη χωρίς να χάσει ούτε ένα γκέιμ (6-0). Η Πολωνή τενίστρια διέλυσε τη Μαρία Σάκκαρη στο δεύτερο σετ, κάνοντας τρία μπρέικ!

Rising to the occasion @iga_swiatek claims a high-octane first set against Sakkari, 6-4!#TennisParadise pic.twitter.com/f6nCFjhxmq

wta (@WTA) March 17, 2024

Μετά από αυτή την εξέλιξη η Μαρία Σάκκαρη θα παραμείνει και την επόμενη εβδομάδα στο νο9 της παγκόσμιας κατάταξης και φυσικά η Ίγκα Σφιάτεκ στο «ρετιρέ» της WTA.

Rack ’em up, Iga!

That’s 8 WTA 1000 titles in the trophy cabinet for World No.1 @iga_swiatek #TennisParadise pic.twitter.com/FjykezwmTA

wta (@WTA) March 17, 2024

Με τις εμφανίσεις της στην Καλιφόρνια, η Μαρία Σάκκαρη έδειξε σε όλους ότι επέστρεψε στο κορυφαίο επίπεδο, ούσα ικανή με τον νέο προπονητή να διεκδικήσει τίτλους στα επόμενα τουρνουά της σεζόν.

 

To άρθρο Σφιόντεκ – Σάκκαρη 2-0: Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου λύγισε τη Μαρία στον τελικό του Indian Wells δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα