Σεβίλλη – Ρόμα: Ποιο ρεκόρ θα σπάσει στον τελικό του Europa League

09:54 31/5/2023 - Πηγή: NewsIt

Η Σεβίλλη και η Ρόμα κοντράρονται απόψε (22:00, 31/5, Cosmote TV, Live από το NewsIt.gr) στον τελικό του Europa League με έπαθλο την κούπα αλλά και ένα εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League της νέας

περιόδου.

Ο τελικός του Europa League ανάμεσα στη Σεβίλλη και τη Ρόμα θα φέρει και το τέλος ενός ρεκόρ. Θα κάνει το 7/7 η ισπανική ομάδα στους τελικούς της διοργάνωσης ή ο Ζοζέ Μουρίνιο θα παραμείνει αήττητος σε ευρωπαϊκούς τελικούς την άνοιξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πορτογάλος είναι ο πρώτος προπονητής που θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο στη διοργάνωση με τρεις διαφορετικές ομάδες.

Στον τελικό της Βουδαπέστης, ο Μουρίνιο θα προσπαθήσει να πανηγυρίσει ον έκτο ευρωπαϊκό τίτλο του μετά τα δύο Champions League (το 2004 με την Πόρτο, το 2010 με την Ίντερ), τα δύο UEFA/Europa League (το 2003 με την Πόρτο, το 2017 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και το Conference League του 2022.

Αν τα καταφέρει και πάλι, θα «συνδεθεί» με τους Άλεξ Φέργκιουσον και Τζιοβάνι Τραπατόνι, που επίσης πανηγύρισαν έξι φορές ευρωπαϊκά τρόπαια, ακριβώς πίσω από τον Κάρλο Αντσελότι και τους εννέα τίτλους του, προσφέροντας ένα δεύτερο τρόπαιο στη Ρόμα μετά τους δύο χαμένους τελικούς, το 1984 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών (νυν Champions League) και στο 1991 στο Κύπελλο UEFA.

or ?#UELfinal pic.twitter.com/AshQjaQUdY

UEFA Europa League (@EuropaLeague) May 30, 2023

Οι Ρωμαίοι, με περισσότερους από 15.000 οπαδούς στη Βουδαπέστη και σχεδόν 60.000 που αναμένονται στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, μπορούν να υπολογίζουν στην επιστροφή του Ιταλού Λεονάρντο Σπινατσόλα, ο οποίος τραυματίστηκε στον ημιτελικό κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, όπως επίσης στην παρουσία του Στέφαν Ελ Σαράουι, ο οποίος είχε αισθανθεί μυικές ενοχλήσεις, αλλά και του (τραυματία στον αστράγαλο) Αργεντινού Πάουλο Ντιμπάλα.

Από την πλευρά της, η Σεβίλλη είναι αήττητη στον τελικό του Europa League με έξι τρόπαια, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.

Στα ημιτελικά, οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ, ο οποίος ανέλαβε τα «ηνία» των «ροχιμπλάνκος» στις 21 Μαρτίου, αντικαθιστώντας τον Χόρχε Σαμπάολι, έχουν ήδη νικήσει έναν ιταλικό σύλλογο, καταβάλοντας την αντίσταση της Γιουβέντους του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στην παράταση (2-1), μετά από ισοπαλία στο Τορίνο στον πρώτο αγώνα (1-1).

Επί του παρόντος, ενδέκατοι στη La Liga και… αναζωογονημένοι μέσα σε λίγες εβδομάδες από τον Ισπανό προπονητή, οι Ανδαλουσιανοί μπόρεσαν να βασιστούν στον αγώνα ρεβάνς στην υποστήριξη 42.000 οπαδών τους. Απόψε περίπου 10.000 φίλοι της Σεβίλης θα τραγουδήσουν στην «Πούσκας Αρένα» με όνειρο μια έβδομη στέψη.

Ο Άγγλος Άντονι Τέιλορ θα «σφυρίξει» στον τελικό της Βουδαπέστης. Διεθνής διαιτητής από το 2013, ο 44χρονος Άγγλος έχει διευθύνει έξι αγώνες Champions League και έναν Europa League στην τρέχουσα σεζόν, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου ημιτελικού μεταξύ της Ρόμα και της Φέγενορντ. Ο Τέιλορ διαιτήτευσε το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ του 2020, το οποίο διεξήχθη στο ίδιο γήπεδο της Βουδαπέστης, μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Σεβίλης, καθώς και τον τελικό του Nations League του 2021 μεταξύ Ισπανίας και Γαλλίας.

Ο Τέιλορ θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του, Γκάρι Μπέσγουικ και Άνταμ Ναν. Ο τέταρτος διαιτητής, Μάικλ Όλιβερ, και ο αναπληρωματικός διαιτητής Στιούαρτ Μπαρτ είναι επίσης Άγγλοι. Ο ρόλος του VAR έχει ανατεθεί στον Στούαρτ Άτγουελ (Αγγλία), τον οποίο θα υποστηρίξουν οι Κρίστοφερ Κάβανο από την Αγγλία και Μπάστιαν Ντάνκερτ από τη Γερμανία.

To άρθρο Σεβίλλη – Ρόμα: Ποιο ρεκόρ θα σπάσει στον τελικό του Europa League δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα