Σειρήνες και καμπάνες ηχούν στην Οδησσό μετά τον βομβαρδισμό

13:34 21/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία για 26η ημέρα σήμερα, με τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας να χτυπούν για πρώτη φορά στα περίχωρα της Οδησσού. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή τραυματίες, ωστόσο ο βομβαρδισμός – σύμφωνα με τις τοπικές αρχές – σημειώθηκε σε κατοικημένη περιοχή προκαλώντας μεγάλες ζημιές. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στόλος της Ρωσίας είναι παραπεταγμένος στην Μαύρη Θάλασσα, πολύ κοντά στην Οδησσό. Από αυτά τα πλοία φέρεται να έγινε και ο βομβαρδισμός νωρίτερα σήμερα το πρωί, σημαίνοντας νέο συναγερμό στην πόλη. 

Το λιμάνι

της Οδησσού, κατά πολλούς, είναι ο επόμενος στόχος για τον στρατό της Ρωσίας και μετά την επίθεση που σημειώθηκε, όπως μετέδωσε το OPEN, στην πόλη ηχούν καμπάνες και σειρήνες. Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι οι κάτοικοι στην Οδησσό βρίσκονται σε επιφυλακή εδώ και πολλές μέρες, έχουν μετατρέψει πολλά υπόγεια σε καταφύγια, ενώ έχουν προσπαθήσει να καλύψουν ακόμα και τα μνημεία της πόλης. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Για την επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, οι αρχές της Οδησσού κατηγόρησαν τις ρωσικές δυνάμεις. Το δημοτικό συμβούλιο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι δεν υπήρξαν απώλειες, αν και από το πλήγμα προκλήθηκε φωτιά. «Αυτά είναι κτίρια κατοικιών στα οποία ζουν ειρηνικοί άνθρωποι», δήλωσε ο δήμαρχος της Οδησσού Γκενάντι Τρουχάνοφ.

Από την πλευρά της, η Ρωσία αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και OPEN

To άρθρο Σειρήνες και καμπάνες ηχούν στην Οδησσό μετά τον βομβαρδισμό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα