Σε νέα δίνη η ΕΠΟ! Ο Μπαλτάκος νέος πρόεδρος

21:36 1/6/2022 - Πηγή: NewsIt

Αίσθηση και πολλά ερωτήματα προκάλεσε η εκλογή του Τάκη Μπαλτάκου στην θέση του προέδρου της ΕΠΟ, ενός ανθρώπου ο οποίος θα διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο ενώ στο πρόσφατο παρελθόν λόγω της ιδεολογίας του και της ταύτισής του με φαντάσματα του παρελθόντος όπως η Χρυσή Αυγή, είχε αποπεμφθεί από το πολιτικό προσκήνιο και τη Νέα Δημοκρατία

από τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μπαλτάκος, ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, δεν έκρυψε ποτέ ότι βρίσκεται στα άκρα της δεξιάς και μάλιστα επιχείρησε και πριν από λίγα χρόνια, το καλοκαίρι του 2018 να επιστρέψει στο πολιτικό προσκήνιο με την πρόθεση να ιδρυθεί ένα νέο κόμμα με την βοήθεια του Πάνου Καμμένου.

Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα του ποδοσφαίρου εκτιμούν ότι ειδικά τώρα που το ποδόσφαιρο είναι σε μια κρίσιμη συγκυρία δεν μπορεί στο τιμόνι του να είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν έχει το κύρος και το στάτους που απαιτείται έτσι ώστε να είναι συνομιλητής των ευρωπαϊκών θεσμών.

Με το ελληνικό ποδόσφαιρο να προσπαθεί να αποκαταστήσει την χαμένη τιμή του ιδιαίτερα στον χώρο της διαιτησίας πολλοί είναι εκείνοι που δεν βλέπουν με αισιοδοξία την διοίκηση Μπαλτάκου.

Θυμίζουν μάλιστα, ότι πέρα από τις πολιτικές του πεποιθήσεις, υπάρχει και η εμπλοκή του ως δικηγόρου του ΠΑΟΚ στην υπόθεση της «πολυϊδιοκτησίας».

Με το ποδόσφαιρο να είναι όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο το πιο δημοφιλές σπορ, όπου φτωχοί και πλούσιοι γίνονται ένα αφού κοινό τους είναι η αγάπη για την μπάλα, είναι παράταιρο η ηγεσία αυτού του θεσμού να μην είναι ανοικτή στα πάντα και ανεκτική στην διαφορετικότητα.

Την ώρα που θεσμοί όπως η UEFA κάνουν ολόκληρες καμπάνιες κατά του ρατσισμού, της βίας και της μισαλλοδοξίας, η Ελλάδα δεν μπορεί να μένει πίσω.

Με οπισθοδρομικές ιδέες το ποδόσφαιρο όχι μόνο δεν θα βγει από το τέλμα και την κρίση, αλλά θα γυρίσει πολλά χρόνια πίσω.

To άρθρο Σε νέα δίνη η ΕΠΟ! Ο Μπαλτάκος νέος πρόεδρος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα