Σε επιφυλακή οι αμερικανικές Delta Force και Navy SEALs για διάσωση ομήρων της Χαμάς

17:26 11/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Οι επίλεκτες στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ αναλαμβάνουν δράση στον πόλεμο στο Ισραήλ, καθώς ειδικοί στη διάσωση ομήρων έχουν σταλεί για να συμβουλεύσουν τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) πώς να απελευθερώσουν τους 150 ομήρους της Χαμάς, οι οποίοι απήχθησαν κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης.

Πιθανότατα μεταξύ των ομήρων είναι και πολίτες των ΗΠΑ, γι’ αυτό και οι Αμερικανοί επίλεκτοι

στρατιώτες έχουν αναλάβει δράση και βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να επέμβουν για τη διάσωσή τους από τα χέρια των ισλαμιστών της Χαμάς.

Όπως αναφέρει το themessenger.com, οι ειδικοί σύμβουλοι για την διάσωση των ομήρων προέρχονται από τις μυστικές υπηρεσίες τους και ο σκοπός τους είναι να ενισχύσουν μια αμερικανική ομάδα ειδικών επιχειρήσεων που έχει τοποθετηθεί στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ.

Ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, επιβεβαίωσε χθες (10.10.2023) ότι Αμερικανοί είναι «στο πεδίο» και θα βοηθήσουν τις Αρχές του Ισραήλ «στις πληροφορίες και τον σχεδιασμό» για πιθανές επιχειρήσεις διάσωσης ομήρων.

Παράλληλα, η Χεζμπολάχ, η εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση του Λιβάνου, αρχίζει να βγαίνει ολοένα και περισσότερο στο προσκήνιο του πολέμου που μαίνεται στη Μέση Ανατολή, αυτή τη φορά στρέφοντας τα «πυρά» της κατά των Αμερικανών, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μας τρομάζει το αεροπλανοφόρο τους».

Σε ετοιμότητα κομάντος της Delta Force και Navy SEALs

Ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ανώνυμα στο themessenger.com ότι στελέχη των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων έχουν τεθεί σε επιφυλακή σε μια «κοντινή ευρωπαϊκή χώρα» και πως θα μπορούσαν να προχωρήσουν στη διάσωση ομήρων, αν τους δοθεί αντίστοιχη εντολή.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν, ωστόσο, ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ένδειξη ότι αυτές οι δυνάμεις θα βοηθήσουν σε οποιεσδήποτε επιχειρήσεις επί του εδάφους στο Ισραήλ, όμως είναι σε επιφυλακή μόλις λίγες ώρες μακριά με αεροπλάνο, αν χρειαστεί η επέμβασή τους.

US sends hostage rescue experts to Israel and puts special ops "door kickers" on alert https://t.co/AWqVcCsO6p

— The Messenger (@TheMessenger) October 11, 2023

Αν και δεν ανέφεραν τι είδους δυνάμεις είναι σε επιφυλακή, εξήγησαν ότι υπάγονται στην Κοινή Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων. Οι δυο κύριες ομάδες που υπάγονται σε αυτή και ιστορικά έχουν αναλάβει αποστολές διάσωσης ομήρων σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η Delta Force, γνωστή επισήμως ως 1st Special Forces Operational Detachment-Delta, και η SEAL Team Six (Naval Special Warfare Development Group) του Πολεμικού Ναυτικού.

Η SEAL Team Six είναι επίλεκτη ομάδα των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που περιβάλλεται από άκρα μυστικότητα. Η δράση της έγινε ευρύτερα γνωστή το 2011 όταν μέλη της έφεραν σε πέρας την αποστολή εξόντωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν στην απομονωμένη έπαυλη του Αμπόταμπαντ στο Πακιστάν.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι 11 Αμερικανοί σκοτώθηκαν στο Ισραήλ και αρκετοί εξακολουθούν να αγνοούνται. Οι αξιωματούχοι δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι μεταξύ των ομήρων είναι και Αμερικανοί, αλλά την Τρίτη, τα μέλη των οικογενειών τεσσάρων Αμερικανών εμφανίστηκαν για να πουν ότι πιστεύουν ότι οι αγαπημένοι τους απήχθησαν στη Λωρίδα της Γάζας.

To άρθρο Σε επιφυλακή οι αμερικανικές Delta Force και Navy SEALs για διάσωση ομήρων της Χαμάς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα