Ριμπάκινα – Ζαμπέρ 2-0: Έκπληξη και η κούπα του Wimbledon σε ρωσικά χέρια

18:03 9/7/2022 - Πηγή: NewsIt

Οι Ρώσοι αθλητές δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο φετινό Wimbledon λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωστόσο η κούπα του βρετανικού Grand Slam κατέληξε σε ρωσικά χέρια!

Η Ρωσίδα, κι ας αγωνίζεται με τα “χρώματα” του Καζακστάν, Έλενα Ριμπάκινα κατέκτησε το Wimbledon, κάνοντας την έκπληξη στον μεγάλο τελικό.

Η Ριμπάκινα επικράτησε με

2-1 σετ της Ονς Ζαμπέρ και κατέκτησε τον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας της. Η 23χρονη πρωταθλήτρια έγινε η πρώτη τενίστρια από το Καζακστάν (γεννήθηκε στη Ρωσία, αλλά από το 2018 αγωνίζεται ως Καζάκα) που κατακτά Grand Slam, στερώντας από την Τυνήσια την ευκαιρία να γίνει η πρώτη τενίστρια αραβικής καταγωγής με grand slam τίτλο.

The moment Elena Rybakina became a Wimbledon champion ​​ #Wimbledon | #CentreCourt100 pic.twitter.com/gVCU9oqxx5

Wimbledon (@Wimbledon) July 9, 2022

Η Ζαμπέρ ήταν το φαβορί και κατέκτησε, μάλιστα, το πρώτο σετ με 6-3, ωστόσο η Ριμπάκινα ήταν καταιγιστική στα άλλα δύο σετ, τα πήρε και τα δύο με 6-2 κι έφτασε με εντυπωσιακό τρόπο στην κατάκτηση της νίκης και της κούπας.

Η Έλενα Ριμπάκινα ολοκλήρωσε την έκπληξη της στον τελικό του Wimbledon, φτάνοντας στην κορυφή, παρότι αποτελούσε το No. 17 του ταμπλό.

Elena Rybakina rises to the occasion

In its centenary year, Centre Court crowns a new Ladies’ Singles champion#Wimbledon | #CentreCourt100 pic.twitter.com/Wabfr0GTdS

Wimbledon (@Wimbledon) July 9, 2022

To άρθρο Ριμπάκινα – Ζαμπέρ 2-0: Έκπληξη και η κούπα του Wimbledon σε ρωσικά χέρια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα