Πύρινη λαίλαπα στο Αλιβέρι! Οι φλόγες κατευθύνονται στο χωριό Καλέτζι

02:57 7/7/2023 - Πηγή: NewsIt

Εφιαλτικό βράδυ για του κατοίκους στο Αλιβέρι καθώς η φωτιά που καίει από το απόγευμα της Πέμπτης στο βουνό κοντά στο ΑΗΣ Αλιβερίου, τώρα κινείται απειλητικά προς το χωριό Καλέντζι.

Η Πυροσβεστική, οι εθελοντές και οι κάτοικοι δίνουν μεγάλο αγώνα για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από την κατοικημένη περιοχή στο Αλιβέρι, ενώ το πύρινο μέτωπο απλώνεται σε αρκετά χιλιόμετρα,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης, δήλωσε αποκλειστικά στο eviaonline ότι “το μέτωπο έχει ανοίξει και η πρόσβαση

των ανδρών της Πυροσβεστικής που επιχειρούν είναι δύσκολη στο σημείο, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι που δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο το έργο της κατάσβεσης.

 facebook/pyrkagianews facebook/pyrkagianews

Το μέτωπο εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα. Δυστυχώς η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα από Μηλάκι προς Καλέντζι, καθώς έχει βρει πυκνή βλάστηση. Η επικινδυνότητα είναι πολύ μεγάλη καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Η κατάσταση είναι οριακή. Υπάρχει σκέψη για εκκένωση του χωριού Καλέντζι”.

Στον τόπο της φωτιάς βρίσκονται πάνω από 55 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα ενώ υπάρχουν μηχανήματα των ΟΤΑ και της Περιφέρειας μαζί με υδροφόρες. Δυστυχώς στην περιοχή που κατευθύνεται η φωτιά υπάρχουν και κτηνοτροφικές μονάδες.

Στο σημείο βρίσκεται ο αντιδήμαρχος Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Αναπληρωτής Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Μαστροκώστας.

To άρθρο Πύρινη λαίλαπα στο Αλιβέρι! Οι φλόγες κατευθύνονται στο χωριό Καλέτζι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
Πύρινη, Αλιβέρι, Καλέτζι,pyrini, aliveri, kaletzi