Προτάσεις για εκδρομή την 28η Οκτωβρίου: 3+1 προορισμοί για ταξίδι στη Στερεά Ελλάδα

07:01 12/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Προτάσεις για την 28η Οκτωβρίου. Η μεγάλη εθνική μας γιορτή είναι προ των πυλών και είναι αν μη τι άλλο η κατάλληλη ευκαιρία για να οργανώσεις μια σύντομη εκδρομική απόδραση που θα καταφέρει να σε ανανεώσει πλήρως από την αδυσώπητη καθημερινότητα της πόλης.

Πάμε να δούμε 4 στον αριθμό προτάσεις για ένα ταξίδι με προορισμό τις πόλεις και τα χωριά της πανέμορφης Στερεάς Ελλάδας.

Γαλαξίδι, Φωκίδα: ΓαλαξίδιΤο υπέροχο Γαλαξίδι είναι μια κωμόπολη στα εδάφη του νομού Φωκίδας

που πλημμυρίζει με γραφικότητα. Μικρά δρομάκια και σπίτια που μετρούν ακόμα και αιώνες ζωής με κεραμοσκεπές και μπαλκόνια χτισμένα από πέτρα, δημιουργούν ένα τέτοιο παραδοσιακό σκηνικό, που πρέπει να το απολαύσεις περπατώντας.

Κατά την διάρκεια της βόλτας σου στον μοναδικό αυτό τόπο θα έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις Ιερούς Ναούς γεμάτους με κατάνυξη όπως αυτός του Αγίου Νικολάου, με το εκπληκτικό του τέμπλο φτιαγμένο αριστοτεχνικά με πρώτο υλικό του το ξύλο.

Μην αμελήσεις να κάνεις μια στάση στο ναυτικό και λαογραφικό μουσείο και να αφήσεις τα εκθέματα να σου εξιστορήσουν κομμάτια της ιστορίας τους κάνοντας σε κομμάτι της.

Το πανέμορφο μικρό λιμάνι του Γαλαξιδίου θα σε μαγέψει σε κάθε σου βήμα με την ανεμπόδιστη θέα των νερών του, αλλά και του βουνού του Παρνασσού που σου προσφέρει απλόχερα.

Κάθισε σε κάποια από τις ταβέρνες που θα βρεις κατά μήκος της και απόλαυσε φρέσκο ψάρι σ΄ ένα άκρως γραφικό σκηνικό.

Πώς θα βρεθείς εκεί: Για να βρεθείς στον εντυπωσιακό παραθαλάσσιο τόπο του Γαλαξιδίου, με αφετηρία σου την Αθήνα, θα χρειαστείς ένα ταξίδι τριών ωρών στο μέγιστο για να καλύψεις τα 210 χιλιόμετρα που σας χωρίζουν.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

To άρθρο Προτάσεις για εκδρομή την 28η Οκτωβρίου: 3+1 προορισμοί για ταξίδι στη Στερεά Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα