Τζο Μπάιντεν: Βρισκόμαστε σε σημείο παγκόσμιας ανάφλεξης - Τι θα πει στο διάγγελμά του για τη Μέση Ανατολή

00:13 20/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Λίγο πριν το διάγγελμα του για τη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς, ο Τζο Μπάιντεν έκανε μια ανάρτηση στο twitter και κάνει λόγο για σημείο «παγκόσμιας ανάφλεξης».

Συγκεκριμένα στο tweet του ο Τζο Μπάιντεν αναφέρει: «Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ. Η ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Ο συνεχιζόμενος βίαιος πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία. Βρισκόμαστε σε σημείο παγκόσμιας ανάφλεξης,

που μεγαλύτερο από κάθε κόμμα ή πολιτική. Απόψε θα απευθυνθώ στο έθνος από το Οβάλ Γραφείο».

Hamas’s terrorist attacks against Israel.
The need for humanitarian assistance in Gaza.
Russia’s ongoing brutal war against Ukraine.

We are at a global inflection point that is bigger than party or politics.

Tonight, I'll address the nation at 8:00 PM ET from the Oval Office.

President Biden (@POTUS) October 19, 2023

Ο Τζο Μπάιντεν στο διάγγελμά του αναμένεται να προετοιμάσει τον Αμερικανικό λαό για δύο εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Η πρώτη είναι ότι ο πόλεμος μπορεί να κρατήσει καιρό και να γίνει σφοδρότερος λόγω της χερσαίας επέμβασης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Ωστόσο, ο Τζο Μπάιντεν θα εξηγήσει ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να προστατεύσει τον εαυτό του και τους πολίτες του απέναντι στην βαρβαρότητα της Χαμάς.

Η δεύτερη είναι ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να βάλουν και πάλι βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ζητήσει ανθρωπιστική βοήθεια 100 εκατ. δολαρίων από το Κογκρέσο για Ισραήλ, Ουκρανία, Ταϊβάν και για τους Παλαιστίνους, όπως προανήγγειλε και ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ.

Τα χρήματα – όπως αναμένεται να πει ο Αμερικανός πρόεδρος – είναι απαραίτητα καθώς το κόστος της μη χρηματοδοτικής εμπλοκής των ΗΠΑ θα είναι πολύ μεγαλύτερο στο μέλλον.

Στο διάγγελμα του αναμένεται να στείλει και πάλι μήνυμα στο Ιράν και σε άλλους στην περιοχή να μείνουν μακριά από τα πεδία των μαχών στη Μέση Ανατολή.

To άρθρο Τζο Μπάιντεν: Βρισκόμαστε σε σημείο παγκόσμιας ανάφλεξης - Τι θα πει στο διάγγελμά του για τη Μέση Ανατολή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα