Παρουσίαση: Τα νέα Mitsubishi Colt και ASX στην Ελλάδα – Εκδόσεις και τιμές

16:25 7/2/2024 - Πηγή: NewsIt

Τα νέα Mitsubishi Colt και ASX έφτασαν στη χώρα μας και είναι έτοιμα να χαράξουν τη δική τους πορεία στην ελληνική αγορά.

Η άφιξη της 7ης γενιάς του Mitsubishi Colt αναμένεται να τονώσει το ενδιαφέρον στην κατηγορία των supermini, ενώ Η δεύτερη γενιά του ASX θα δώσει το δικό

του στίγμα στην απαιτητική κατηγορία των B-SUV. Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας της Mitsubishi Motors στην Ελλάδα, πραγματοποίησε αναλυτική παρουσίαση για τα ιαπωνικά μοντέλα στο χώρο του The Ellinikon Experience Centre.

Τα ASX και Colt έρχονται να εμπλουτίσουν την ευρωπαϊκή γκάμα της μάρκας δίπλα στα Space Star και Eclipse Cross PHEV, ενώ μέσα στο 2024 αναμένεται η παρουσίαση ενός νέου SUV, το οποίο θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της Mitsubishi.

Την παρουσίαση άνοιξε η Μαρία Ξυτάκη, Corporate Affairs and Communications Manager, καλωσορίζοντας τους καλεσμένους και έκανε λόγο για τη στρατηγική βιωσιμότητας της Mitsubishi και του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη. Στη συνέχεια, η σκυτάλη πέρασε στον Κωνσταντίνο Στέφα, Marketing Supervisor Honda Cars & Mitsubishi Motors, ο οποίος παρουσίασε λεπτομερώς τα δύο νέα μοντέλα, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου. Την παρουσίαση έκλεισε ο Γιώργος Ξυνταράκης, Business Unit Director Mobility & Leasing της Kinsen-Europcar Greece, παρουσιάζοντας τους εναλλακτικούς τρόπους απόκτησης μέσω leasing των νέων μοντέλων της Mitsubishi Motors που προσφέρει η Saracakis Leasing.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ελαχιστοποίησης των παραγόμενων απορριμμάτων, καθώς εφαρμόστηκαν zero waste πρακτικές. Επιπλέον, μια σημαντική πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε, αφού με την ολοκλήρωση του γεύματος και με σκοπό την καταπολέμηση της σπατάλης φαγητού, όσες μερίδες δεν καταναλώθηκαν, διατέθηκαν μέσω της ΜΚΟ «Μπορούμε – Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη» στη Φιλανθρωπική οργάνωση «Φαγητό για Ζωή» η οποία βοηθά καθημερινά 135 οικογένειες.

Πριν προχωρήσουμε στη γνωριμία μας με τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας, να σημειώσουμε ότι η επιστροφή της Mitsubishi πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της συμμαχίας Renault και Nissan. H Mitsubishi αξιοποιεί την τεχνογνωσία που της προσφέρεται από το alliance και προσθέτοντας τη δική της δυναμική είναι έτοιμη να δώσει ισχυρό «παρών» στην Ευρώπη. Έτσι, οι ομοιότητες που μπορεί να παρατηρεί κάποιος τόσο του Colt με το Renault Clio όσο και του ASX με το Renault Captur δεν είναι τυχαίες. Το κάθε μοντέλο φυσικά έχει τα δικά του «προσωπικά» χαρακτηριστικά που το διαφοροποιούν. Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, τα νέα ιαπωνικά μοντέλα.

Mitsubishi Colt

Από το 1978, όταν και παρουσιάστηκε πρώτη φορά, το Mitsubishi Colt έχει πουλήσει περισσότερες από 1,2 εκατομμύρια μονάδες. Στην 7η πλέον γενιά του, το Colt βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, αποτελώντας ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας Β σχεδιασμένο για άνετες μετακινήσεις στην πόλη, χωρίς όμως να υστερεί στα ταξίδια. Με σύγχρονες τεχνολογίες, συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, αλλά και μοντέρνο εσωτερικό αντεπεξέρχεται σε όλες τις απαιτήσεις του οδηγού και των συνεπιβατών. Διατίθεται σε 4 εκδόσεις εξοπλισμού (Inform, Invite, Intense και Instyle και σε 5 χρώματα (τα μεταλλικά Onyx Black, Sunrise Red, Royal Blue, Volcanic Grey και το απλό Arctic White).

Η εξωτερική σχεδίαση του νέου Colt είναι μοντέρνα, ενώ οι διαφορές με το Renault Clio έχουν να κάνουν με τους εμπρός κάθετους προβολείς στη μάσκα, ενώ στο πίσω μέρος δεσπόζει ολογράφως το «Mitsubishi».

Το ίδιο μοτίβο συναντάμε και στο εσωτερικό. Η εικόνα γνωστή ως επί το πλείστον, καλόγουστη και μοντέρνα. Μπορεί κάποιος να επιλέξει ανάμεσα από ποικιλία υφασμάτων ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού. Στο διάκοσμο κυριαρχεί η multi-touch οθόνη σε διάταξη πορτρέτου των 7 ή 9,3 ιντσών αναλόγως την έκδοση. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι ευκρινής και με πολυάριθμες πληροφορίες και δεδομένα χρήσιμα για τον οδηγό. Διατίθεται σε 7 ίντσες ή 10 ίντσες προαιρετικά. Η τεχνολογία Multi-Sense επιτρέπει στον οδηγό να διαμορφώνει το εσωτερικό του Colt, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του. Μεταξύ άλλων, δίνει τη δυνατότητα εξατομίκευσης του ατμοσφαιρικού φωτισμού και του πίνακα οργάνων αλλά και να ρυθμίζει τα driving modes. Η προηγμένη συνδεσιμότητα και η ψηφιοποίηση συνεισφέρουν και στη βελτίωση της ασφάλειας. Το eCall ανήκει στο βασικό εξοπλισμό, τροφοδοτούμενο από μία ενσωματωμένη κάρτα SIM 4G, σε περίπτωση που ο οδηγός χρειαστεί βοήθεια.

Επίσης, υπάρχει μία σειρά από προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS), μεταξύ των οποίων είναι: Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Around View Monitor, Automatic High Beam, Blind Spot Warning, Forward Collision Mitigation system, Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist, Easy Park Assist, Rear Cross Traffic Alert και Traffic Sign Recognition.

Στη βάση της γκάμας βρίσκεται η έκδοση με τον τρικύλινδρο ατμοσφαιρικό 1.000άρη βενζινοκινητήρα των 67PS, ο οποίος συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων. Αμέσως μετά τοποθετείται η υπερτροφοδοτούμενη εκδοχή του με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων αυτή τη φορά και απόδοση 67PS και 91PS. Στην κορυφή συναντάμε τη Full Hybrid έκδοση, η οποία συνδυάζει έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης 1,6lt και δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 143PS. Η ροπή του θερμικού συνόλου είναι 148Nm και ηλεκτρικού 205Nm. Αυτά συνδυάζονται με ένα multi-mode κιβώτιο και μία μπαταρία 1,2kWh.

Οι τιμές του νέου Colt ανάλογα με την έκδοση και το εξοπλιστικό πακέτο διαμορφώνονται ως εξής:

1.0 5MT Inform: 18.700 ευρώ

1.0 5MT Inform Plus: 19.490 ευρώ

1.0 5MT Invite Plus: 20.760 ευρώ

1.0-T 6MT Invite Plus: 21.920 ευρώ

1.0-Τ 6 MT Intense Plus: 24.470 ευρώ

1.0-T 6MT Instyle: 27.470 ευρώ

1.6 Hybrid AT Invite Plus: 29.170 ευρώ

1.6 Hybrid AT Intense Plus: 30.360 ευρώ

1.6 Hybrid AT Instyle: 32.690 ευρώ

Mitsubishi ASX

Η 2η γενιά του Mitsubishi ASX τοποθετείται στην καρδιά της δημοφιλούς και παράλληλα απαιτητικής κατηγορίας B-SUV. Η προηγούμενη γενιά του ASX πούλησε σχεδόν 380.000 αυτοκίνητα στην Ευρώπη. Το νέο ASX βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, αξιοποιώντας όλα τα οφέλη από τις συνέργειες που προσφέρει η συμμαχία.

Το ASX θυμίζει πολύ το αδερφάκι του, Renault Captur, με μια ελαφρώς διαφοροποιημένη σχεδίαση κυρίως στο εμπρός μέρος, αφού η Dynamic Shield μάσκα της Mitsubishi χαρίζει ένα διαφορετικό χαρακτήρα, ενώ στο πίσω μέρος, αναγράφεται ολογράφως το όνομα της ιαπωνικής μάρκας. Επίσης, για τους πελάτες που επιθυμούν να βάλουν την προσωπική τους σφραγίδα στο αυτοκίνητο, εκτός από τις απλές χρωματικές επιλογές, η καινούρια γενιά ASX προσφέρει πλούσια γκάμα αξεσουάρ, όπως πλαϊνά σκαλοπάτια, μπαγκαζιέρες οροφής, κ.ά. Διατίθεται σε έξι χρωματικές επιλογές και συγκεκριμένα στα μεταλλικά χρώματα Crystal White, Sunrise Red, Onyx Black, Royal Blue, Steel Grey, και στο απλό Charcoal Blue. Στις εκδόσεις Intense Plus και Instyle, υπάρχει η δυνατότητα μεταλλικής απόχρωσης Onyx Black στην οροφή, με τη διχρωμία να δίνει μία διαφορετική διάσταση στην εμφάνιση.

Αντίστοιχα και στο εσωτερικό οι ομοιότητες των δύο αυτοκινήτων είναι μεγάλες με την άνεση και την πρακτικότητα να πρωταγωνιστούν. Η οθόνη αφής των 7 ή 9,3 ιντσών, σε οριζόντια ή κάθετη διάταξη αντίστοιχα, του συστήματος πολυμέσων προσελκύει τα βλέμματα, παρέχοντας παράλληλα πρόσβαση στη συνδεσιμότητα και στις λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Στον τομέα της ασφάλειας, το ASX προσφέρεται με μια σειρά από προηγμένα συστήματα ασφαλείας, όπως Forward Collision Mitigation με ανίχνευση πεζών, προειδοποίηση απόστασης (Distance Warning), προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning), υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (Lane Keeping Assist), αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition), cruise control, αισθητήρες στάθμευσης και κάμερα οπισθοπορείας (Rear View Camera). Η προσθήκη της τεχνολογίας MI-PILOT, που ελέγχει την επιτάχυνση, την πέδηση και το σύστημα διεύθυνσης μειώνει την κόπωση του οδηγού στον αυτοκινητόδρομο και σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων ή στην κίνηση μέσα στην πόλη.

Το νέο compact SUV διατίθεται με κινητήρες βενζίνης, mild-hybrid, full hybrid και Plug-in Hybrid. Πιο συγκεκριμένα, στη βασική έκδοση συναντάμε έναν υπερτροφοδοτούμενο, τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,0lt και απόδοση 91PS και 160Nm ροπής. Αμέσως μετά βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος 1.300άρης turbo βενζινοκινητήρας ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, ο οποίος αποδίδει 140PS και 260Nm ροπής. Ακολουθεί η Full Hybrid έκδοση με τον 1.600άρη κινητήρα και τα 143PS, ενώ στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η Plug-in Hybrid έκδοση των 160PS.

Οι εκδόσεις και οι τιμές του νέου ASX έχουν ως εξής:

1.0-T 6MT Inform: 25.750 ευρώ

1.0-T 6MT Invite Plus: 26.990 ευρώ

1.3-T 6MT MHEV Invite Plus: 28.990 ευρώ

1.3-T 6MT MHEV Intense Plus: 32.940 ευρώ

1.6 HEV AT Invite Plus: 36.890 ευρώ

1.6 HEV AT Intense Plus: 40.390 ευρώ

1.6 HEV AT Instyle: 43.650 ευρώ

1.6 PHEV AT Intense Plus: 45.830 ευρώ

1.6 PHEV AT Instyle: 47.840 ευρώ

Τέλος, σημειώστε ότι η Mitsubishi προσφέρει στη χώρα μας τα δύο νέα μοντέλα με χρηματοδοτικό πρόγραμμα με επιδοτούμενο επιτόκιο 2,9%, με προκαταβολή 40–50% και εξόφληση σε έως και 60 μήνες. Επιπλέον τα δύο νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας, όπως και τα ήδη υπάρχοντα επωφελούνται από: εργοστασιακή εγγύηση 5-ετών ή 100.000km, εγγύηση αντιδιαβρωτικής προστασίας 12 ετών, εγγύηση μπαταρίας συστήματος κίνησης 8 ετών ή 160.000km, εγγύηση χωρητικότητας μπαταρίας 8 ετών ή 160 000km και Οδική βοήθεια 5 ετών (Mitsubishi Motors Assistance Package).

To άρθρο Παρουσίαση: Τα νέα Mitsubishi Colt και ASX στην Ελλάδα – Εκδόσεις και τιμές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
νέα, mitsubishi, asx, ελλαδα, τα νεα, mitsubishi, εκδοσεις, παρουσιαση, asx, renault clio, mitsubishi asx, άφιξη, space, star, eclipse, cross, suv, honda, cars, business, leasing, γνώμονα, μκο, renault, nissan, instyle, black, red, royal, blue, white, view, blind, forward, system, lane, easy, sign, full, hybrid, dynamic, crystal, εμφάνιση, camera, turbo, newsit, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, newsit.gr, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αξεσουαρ αυτοκινητου, αξεσουαρ, αυτοκινητα, αυτοκινητο, μκο, προγραμμα, χρωματα, cars, eclipse, honda, nissan, star, αγορα αυτοκινητου, αγορα, αρθρο, άφιξη, βοηθεια, βρισκεται, γνώμονα, γνωριμια, δυνατοτητα, δικη, δωσει, εγγυηση, υπαρχει, εμφάνιση, εξι, ερχονται, ετων, ευρωπη, τεχνολογια, ιδιο, θυμιζει, εικονα, κινηση, κοπωση, λογο, μηνες, μοντελα, μαρια, εξοφληση, οδηγος, οδικη βοηθεια, οθονη, οθονη αφης, ομιλος, ονομα, ροπη, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, στιγμα, συστηματα ασφαλειας, σφραγιδα, ταξιδια, φυσικα, φορα, ανηκει, black, blind, blue, business, white, cross, crystal, easy, royal, ετοιμη, forward, full, hybrid, χωρα, instyle, καρδια, lane, leasing, mitsubishi asx, multi, πακετο, dynamic, πληροφοριες, red, renault, renault clio, sign, space, system, suv, turbo, view
Τυχαία Θέματα