ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Τι σημαίνει το τρίτο ευρωπαϊκό εισιτήριο

10:30 14/5/2023 - Πηγή: NewsIt

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός κοντράρονται απόψε (20:00, NOVASPORTS PRIME) στην Τούμπα με έπαθλο την τρίτη θέση των πλέι οφ της Super League 1.

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει για δύο αποτελέσματα στη Θεσσαλονίκη,

την ώρα που ο ΠΑΟΚ θέλει μόνο νίκη για να αφήσει πίσω τους Πειραιώτες και να κατακτήσει την τρίτη θέση.

Οι Θεσσαλονικείς θα έχουν, βέβαια, την ευκαιρία να πάρουν το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο που χαρίζει η τρίτη θέση και μέσω Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς αν νικήσουν την ΑΕΚ στον τελικό, τότε θα “αρπάξουν” το εισιτήριο από τους Πειραιώτες, ανεξάρτητα από την τελική κατάταξη στο πρωτάθλημα.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πάρει θετικό αποτέλεσμα απόψε στην Τούμπα, αλλά για να πάρει το καλό εισιτήριο, θα πρέπει η ΑΕΚ να κατακτήσει το Κύπελλο.

Τι είναι το τρίτο ευρωπαϊκό εισιτήριο

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός πήραν τα δύο πρώτα καλά εισιτήρια που οδηγούν στα προκριματικά του Champions League.

Το τρίτο ευρωπαϊκό εισιτήριο στέλνει μία ελληνική ομάδα πιθανότατα στα πλέι οφ του Europa League

Αυτό σημαίνει πως θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της από τις 12 Αυγούστου, με τη ρεβάνς να γίνεται στις 31 του ίδιου μήνα. Ο 3ος προκριματικός γύρος (εάν η ελληνική ομάδα βρεθεί σ’ αυτόν) θα αγωνιστεί στις 10 Αυγούστου και 17 η ρεβάνς.

Αν ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ βρεθούν κατευθείαν στα πλέι οφ, τότε θα έχουν εγγυημένη συμμετοχής στους ομίλους του Conference League.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά εισιτήρια, οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στο Europa Conference League θα αρχίσουν την παρουσία τους στη διοργάνωση την Πέμπτη 27 Ιουλίου και θα δώσουν το δεύτερο παιχνίδι στον 2ο προκριματικό γύρο στις 3 Αυγούστου.

To άρθρο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Τι σημαίνει το τρίτο ευρωπαϊκό εισιτήριο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα