ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-1 LIVE: Ασίστ ο Μάνταλος και γκολάρα ο Αραούχο - Πιέζουν για την ισοφάριση οι γηπεδούχοι

19:17 2/4/2023 - Πηγή: NewsIt

Με ντέρμπι κάνουν επανεκκίνηση τα πλέι οφ της Super League, μετά την διακοπή για τα ματς των εθνικών ομάδων. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κοντράρονται στην Τούμπα, μια «μάχη» που είναι κρίσιμη και για τις δυο ομάδες.

Η αναμέτρηση της Τούμπας, μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ

συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 57 βαθμούς, πέντε λιγότερους από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και στο -3 από την ΑΕΚ. Η Ένωση βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 60 βαθμούς και γνωρίζει πως με νέα απώλεια βαθμών, μπορεί να βρεθεί ακόμα και στην 4η θέση, σε περίπτωση μάλιστα που και ο Ολυμπιακός (59 β.) νικήσει στο Φάληρο τον Άρη.

Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στην αναμέτρηση με ανεβασμένη ψυχολογία, έχοντας νικήσει τον Άρη με ανατροπή στο «Βικελίδης (2-1). Η ΑΕΚ έφερε 1-1 με τον Παναθηναϊκό στην «OPAP Arena», στην πρεμιέρα των πλέι οφ, ενώ στο προηγούμενο ματς είχε γνωρίσει και την πρώτη της ήττα στο νέο της γήπεδο, από τον Ολυμπιακό.

Να θυμίσουμε ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν κάθεται στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Ο Ρουμάνος τεχνικός αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στο ντέρμπι του «Βικελίδης» και θα δώσει εντολές από… την εξέδρα.

Διαιτητής: Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία)

Βοηθοί: Ζιουκ, Μασλίνκα

Τέταρτος: Τζοβάρας

VAR: Κρογκ (Δανία), Ψαρρής

Παρακολουθήστε LIVE από το NewsIt.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης

 

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει στη διάθεσή του τους Νάσμπεργκ και Κούρτιτς. Εκτός έμεινε και ο Κεντζιόρα που υπέστη θλάση δευτέρου. Απών και ο Μπίσεσβαρ, ο οποίος ταξίδεψε στο εξωτερικό με ειδική άδεια για προσωπική του υπόθεση.

Η Ένωση θα αναγκαστεί να παραταχθεί στο αποψινό μεγάλο ντέρμπι χωρίς τον Μουκουντί, ο οποίος δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει, ενώ εκτός αποστολής έμειναν επίσης οι Τομ Φαν Βέερτ και Πάολο Φερνάντες.

Η προαναγγελία της Super League

«Στις 19 Φεβρουαρίου 2023 οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί για τον Β’ Γύρου του Πρωταθλήματος στην Τούμπα και ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 2-0 (14’ Νάρεϊ, 62’ Κουλιεράκης). Εκείνο ήταν το πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι που η ομάδα της Θεσσαλονίκης κρατούσε το αήττητο στην έδρα της με την ΑΕΚ (3 νίκες – 2 ισοπαλίες).

Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ στην Τούμπα ήταν σε αναμέτρηση για τα Playoffs, την 1η Ιουλίου 2020 με 2-0 χάρη στα γκολ των Τσιγκρίνσκι και Λιβάγια. Από εκείνη την αναμέτρηση είχαν μεσολαβήσει 13 αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος χωρίς νίκη της ΑΕΚ, η οποία στον Α’ Γύρου του φετινού πρωταθλήματος επικράτησε πάλι με σκορ 2-0 (36’ Λιβάι Γκαρσία, 61’ Γκατσίνοβιτς).

Με 2-0 ολοκληρώθηκαν και τα δύο παιχνίδια των δύο ομάδων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ και πέρσι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0. Οι περσινές τους αναμετρήσεις για τα Playoffs ολοκληρώθηκαν με νίκη του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με 1-0 και ισοπαλία 1-1 στην Τούμπα.

Οι δύο ομάδες έχουν δώσει μέχρι τώρα εννέα αναμετρήσεις για τα Playoffs με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ και υπάρχουν πέντε νίκες της ομάδας της Θεσσαλονίκης, η ΑΕΚ έχει φύγει με τους τρεις βαθμούς τρεις φορές, ενώ μόλις στην περσινή τους αναμέτρηση για τα Playoffs σημειώθηκε η πρώτη ισοπαλία.

71 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

33 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

24 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

14 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

ΓΚΟΛ: 96-61»

To άρθρο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-1 LIVE: Ασίστ ο Μάνταλος και γκολάρα ο Αραούχο - Πιέζουν για την ισοφάριση οι γηπεδούχοι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ LIVE, Κρίσιμο, Τούμπα,paok - aek LIVE, krisimo, touba