Παναιτωλικός - ΑΕΚ 2-2: Super «γκέλα» στο Αγρίνιο! Η Ένωση «λιποθύμησε» και πέρασε δεύτερη

18:57 18/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Η ΑΕΚ αγωνίστηκε στην έδρα του Παναιτωλικού με πολλές απουσίες, προηγήθηκε με 2-0, αλλά “λιποθύμησε” στη συνέχεια και έφυγε με το βαθμό (2-2) από το Αγρίνιο. Στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα στη Super League η Ένωση, μαζί με τον Παναθηναϊκό. Έμεινε μόνος στην κορυφή ο ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ

ήθελε τη νίκη μέσα στο Αγρίνιο για να περάσει στην κορυφή της Super League. Ο Παναιτωλικός βρέθηκε να χάνει με 2-0, αλλά δεν το έβαλε κάτω και πήρε το βαθμό (2-2) σε ματς για τη 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Με την ισοπαλία αυτή, η ΑΕΚ έφτασε τους 31 βαθμούς, όσους έχει και ο Παναθηναϊκός και έφτασε στο -1 από τον πρωτοπόρο, ΠΑΟΚ. Τους δέκα βαθμούς έφτασε ο Παναιτωλικός (στο +2 από την τελευταία θέση).

Η επιλογή του Ματίας Αλμέιδα, να ξεκινήσει την ΑΕΚ με τους Ζίνι, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον και Λιβάι Γκαρσία στην επίθεση έβαλε… δύσκολα στην άμυνα του Παναιτωλικού. Μόλις στο 2′ η Ένωση έφτασε στο 0-1. Ο Σιντιμπέ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η άμυνα του Παναιτωλικού δεν μπόρεσε να απομακρύνει, η μπάλα έφτασε στον Λιβάι Γκαρσία ο οποίος έπιασε το σουτ, η μπάλα βρήκε λίγο στον Μπρούνο Ντουάρτε και κατέληξε στα δίχτυα.

Παρά τη διάθεση που έδειξε ο Παναιτωλικός για αντίδραση, η ΑΕΚ δεν είχε πρόβλημα να ξεπεράσει την πίεση που δέχθηκε -με χαρακτηριστική ευκολία- με τους Βίντα και Σιντιμπέ να ξεχωρίσουν. Στο 14′ η Ένωση έφτασε στο 0-2, με τον Ελίασον να πιάνει φαλτσαριστή… σουτάρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, στο δεξί “Γ” της εστίας του Καπίνο.

Κόντρα στη ροή του αγώνα και πριν “βγει” το πρώτο ημίχρονο (37′), ο Παναιτωλικός κατάφερε να μειώσει σε 2-1. Στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, ο Μουκουντί κλώτσησε τον Μλάντεν που πρόλαβε και “τσίμπησε” την μπάλα. Ο διαιτητής Μανούχος έδωσε πέναλτι και ο Ζοάο Πέδρο σκόραρε με εκτέλεση αλά Πανένκα.

Η ΑΕΚ μπήκε “δυνατά” στην επανάληψη, θέλοντας να “καθαρίσει” το ματς με ένα ακόμα γκολ. Στο 61′ μάλιστα, ο Καπίνο έπεσε για να διώξει το σουτ του Γκατσίνοβιτς. Ο Παναιτωλικός άρχισε στη συνέχεια να… ανεβάζει “στροφές” (πέρασε στο ματς και ο Καρέλης) και στο 65′ έφτασε στην ισοφάριση. Μετά από γέμισμα του Λιάβα και σουτ του Πέδρο που κόντραρε, η μπάλα έφτασε στον Μπαλντασάρα που με σουτάρα από το ύψος της περιοχής (και αφού κόντραρε ελάχιστα στον Μουκουντί) κατέληξε στα δίχτυα για το 2-2.

Ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε άμεσα σε αλλαγές (Γιόνσον αντί Σιμάνσκι, Τσούμπερ αντί Ζίνι και Ρότα αντί Σιντιμπέ, με τον Γάλλο να αποχωρεί με πρόβλημα). Η ΑεΕΚ πήρε τα ηνία του αγώνα και στο 77′ είδε τον Γκατσίνοβιτς να βρίσκει… αέρα, σε σουτ από πλεονεκτικό σημείο, μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Η ΑΕΚ ρίσκαρε ακόμα περισσότερο, ανεβάζοντας περισσότερους παίκτες στην επίθεση. Στο 83′ η Ένωση έχασε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει. Από σέντρα του Γιόνσον, ο Γκατσίνοβιτς γύρισε το κορμί του και έπιασε κάτι σαν “ψαλιδάκι”, αλλά ο Καπίνο έδιωξε εντυπωσιακά. Η μπάλα πήγε σε συμπαίκτη του, πήρε και πάλι πορεία προς το τέρμα του Παναιτωλικού αλλά πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων και κόρνερ!

Στην τελευταία φάση του αγώνα, η ΑΕΚ “φώναξε” για πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Βίντα, αλλά το VAR δεν την δικαίωσε και ο διαιτητής Μανούχος σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης.

To άρθρο Παναιτωλικός - ΑΕΚ 2-2: Super «γκέλα» στο Αγρίνιο! Η Ένωση «λιποθύμησε» και πέρασε δεύτερη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναιτωλικός - ΑΕΚ 2-2, Απίστευτη, Αγρίνιο, Ένωση,panaitolikos - aek 2-2, apistefti, agrinio, enosi