Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Πρεμιέρα με συναρπαστικές πρωτοπορίες και πρωταγωνίστριες τις τερματοφύλακες

18:06 20/7/2023 - Πηγή: NewsIt

Φαντασμαγορική ήταν η πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών με την τελετή έναρξης να καθηλώνει τους θεατές.

Το παραδοσιακό στοιχείο και οι εντυπωσιακοί Μαορί, η μεγαλύτερη και πιο ιστορική μειονότητα της Νέας Ζηλανδίας πρόσφεραν μοναδικό θέαμα σε δισεκατομμύρια τηλεθεατές ανά την υφήλιο.

 

Μία ακόμη πρωτοπορία που εντυπωσίασε το τηλεοπτικό και φίλαθλο κοινό ήταν αυτή του VAR. Η Ιαπωνίδα διαιτητής, Γιοσίμι Γιαμασίτα έγινε η πρώτη που ανακοινώνει

σε ματς ποδοσφαίρου την απόφασή της μέσω μικροφώνου κάτι που έδωσε έναν διαφορετικό τόνο σασπένς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι παρακολουθήσαμε δύο κλειστά παιχνίδια με λίγες ευκαιρίες και μεγάλες νικήτριες τις οικοδέσποινες Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Τα υπερσύγχρονα και γεμάτα γήπεδα σε Σίδνεϊ και Όκλαντ «έσπρωξαν» τις διοργανώτριες σε δύο σπουδαία αποτελέσματα ενόψει της συνέχειας. Για τη Νέα Ζηλανδία δε, ήταν η παρθενική νίκη στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Αυτές που ξεχώρισαν όμως ήταν οι τερματοφύλακες που πραγματοποίησαν επικές επεμβάσεις με το… καλημέρα του θεσμού.

Η Αυστραλή Μακένζι Άρνολντ, συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία απ’ όσες τερματοφύλακες αγωνίστηκαν απόψε. Έβγαινε σε όλες τις φάσεις με αποφασιστικότητα και… θράσος ενώ το στιγμιότυπο του αγώνα ήταν η τρομερή… λαβή που έδωσε στη μπάλα σε στυλ… σούπερμαν σε κόρνερ της αντίπαλης ομάδας.

Σε αντίστοιχα νερά κινήθηκε και η Βικτόρια Έσον που από την πρώτη κιόλας ημέρα της διοργάνωσης συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα πάνω της χάρη στην ασύλληπτη επέμβαση που έκανε με τα ακροδάχτυλα.

To άρθρο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Πρεμιέρα με συναρπαστικές πρωτοπορίες και πρωταγωνίστριες τις τερματοφύλακες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα