Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για τον πρώην οικονομικό διευθυντή του κόμματος

07:18 5/3/2024 - Πηγή: NewsIt

Την στιγμή που η Κουμουνδούρου επιχειρεί να απεγκλωβιστεί από την εσωστρέφεια στην οποία είχε περιέλθει όλο το προηγούμενο διάστημα, ο απολυμένος διευθυντής του κόμματος και οικονομικός υπεύθυνος Θύμιος Γεωργόπουλο με μία ανάρτηση του έβαλε χθες (04.03.2024) «μπουρλότο» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση του αναφερόμενος στο δάνειο που είχε δώσει ο Στέφανος Κασσελάκης για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα Χριστούγεννα, ανέφερε ότι τα χρήματα του προέδρου μπήκαν στον λογαριασμό αφού είχαν γίνει ήδη οι πληρωμές και το ποσό επιστράφηκε στον ίδιο.

Η Κουμουνδούρου απάντησε άμεσα παρουσιάζοντας έγραφα με τα οποία φαινόταν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είχε δώσει τα χρήματα πριν την πληρωμή των εργαζομένων, ενώ έκανε γνωστό ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα προσφύγει στην δικαιοσύνη.

«Είναι ψέματα και υπάρχουν στοιχεία» ανέφεραν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι ο πρώην οικονομικός διευθυντής με την ανάρτηση  του υπερέβη κάθε όριο ψεύδους και κακοβουλίας, σημειώνουν συγκεκριμένα:

Ισχυρίστηκε πως τα χρήματα καταβλήθηκαν από εξωχώρια εταιρεία (offshore), ενώ γνωρίζει καλά ότι η OSIOS LLC είναι αλλοδαπή εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι της Φλόριντα των ΗΠΑ.

Υποστήριξε πως το δάνειο της εταιρείας μπήκε στον λογαριασμό της Left Media AE το απόγευμα της Παρασκευής, 29/12/2023, μετά την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, ενώ η αλήθεια είναι (την οποία γνωρίζει άριστα) ότι 20.000€ είχαν μπει στο ταμείο στις 21/12/2023 (για την καταβολή τμήματος του Δώρου Χριστουγέννων) και 210.000€ στις 29/12/2023 και ώρα 09.01 π.μ., με την καταβολή της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους να ξεκινά περίπου μιάμιση ώρα αργότερα (10.26 π.μ.).

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν  μάλιστα ότι με την ανάρτηση του ο Θύμιος Γεωργόπουλο επιβεβαίωσε ότι αυτός βρισκόταν πίσω από τις διαρροές για την εταιρεία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θεωρούν υπεύθυνη την Κεραμέως για τις διαρροές των email

Εν τω μεταξύ την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως δείχνει ως υπεύθυνη  για τις διαρροές των email που χρησιμοποίησε Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του νέου Εκτελεστικού Γραφείου που πραγματοποιήθηκε χωρίς την φυσική παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη, αφού, όπως είναι γνωστό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  μετά το Δρέπανο της Αργολίδας κατευθύνθηκε για ολιγοήμερες διακοπές στην Αρκαδία, η ηγετική ομάδα του κόμματος  αποφάσισε να επιμείνει  περαιτέρω  στο θέμα της Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου  και της επιστολικής ψήφου.

Πηγές της Κουμουνδούρου έλεγαν ότι πρόκειται για χρήση στοιχείων του Υπουργείου Εσωτερικών. Δείχνουν μάλιστα ως υπεύθυνη την υπουργό Νίκη  Κεραμέως – η οποία έχει την πολιτική ευθύνη για όλη την ιστορία-  και σημειώνουν, ότι  οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις για το πώς διέρρευσαν τα στοιχεία προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ. «Οι απαντήσεις είναι οφειλόμενες και η κυβέρνηση δεν πρέπει να παίζει με τις λέξεις και να δημιουργεί εντυπώσεις», έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη της Κουμουνδούρου, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει ζητώντας όχι μόνο απαντήσεις από την κ. Ασημακοπούλου, αλλά πρωτίστως από την κ. Κεραμέως «που όσο δεν απαντά και κρύβεται θα αφήνει να εννοηθεί ότι γνώριζε για τη διαρροή αυτών των στοιχείων. Και αν δεν γνώριζε, θα πρέπει να απαντήσει ποιος διέρρευσε αυτά τα στοιχεία».

Η μάχη κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων

Το Εκτελεστικό Γραφείο αποφάσισε ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την εβδομάδα θα δώσει πολύ μεγάλη έμφαση στη μάχη ενάντια στην ίδρυση των «ιδιωτικών πανεπιστημίων», όπως τονίστηκε κατά τις ίδιες πηγές από τον κ. Κασσελάκη στη συνεδρίαση, αναδεικνύοντας την «αντισυνταγματικότητα» του σχετικού κυβερνητικού νομοσχεδίου με πολύ συντεταγμένο τρόπο στη Βουλή, αλλά και τις θετικές αντιπροτάσεις που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου. 

Στην συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα  της τραγωδίας των Τεμπών, όπου αποφασίστηκε  ότι θα πρέπει να αναζητηθεί και να διερευνηθεί η αλήθεια σε όλο το βάθος και πως το Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να δώσει απαντήσεις για όλες τις αποκαλύψεις που βγαίνουν στη δημοσιότητα, όπως «ποιος έδωσε εντολή για το μπάζωμα».

Ο Κασσελάκης παρουσιάζει την ευρωπαϊκή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά επισήμως για τον ΣΥΡΙΖΑ η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές. Ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται σε εκδήλωση που θα γίνει να παρουσιάσει την ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πρόταση του κόμματος, ενώ θα παρουσιαστεί και το πολιτικό κείμενο που θα αφορά στην ευρωπαϊκή διακήρυξη του κόμματος.

Η εκδήλωση  αυτή θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα στις 12 Μαρτίου – καθώς στις 13 παρουσιάζεται στο στρατό- και όπως ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης θα σηματοδοτήσει την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για την αξιωματική αντιπολίτευση, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη συντεταγμένα.

Εν τω μεταξύ το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές για Νομαρχιακές Επιτροπές και συντονιστικά των Οργανώσεων Μελών.

Τέλος να σημειώσουμε ότι το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Χαρβαρντ ζητά «αυστηρή στεγανοποίηση»“ σε ότι αφορά του καθηγητή και του βουλευτή που ενδεχομένως να αφορά τον Οθωνα  Ηλιόπουλο.

 

To άρθρο Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για τον πρώην οικονομικό διευθυντή του κόμματος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οργή, ΣΥΡΙΖΑ,orgi, syriza