Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Το προφίλ της ουγγρικής ομάδας και ο πικρός αποκλεισμός πριν 27 χρόνια

15:50 18/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Φερεντσβάρος στα πλέι οφ του Conference League. Το προφίλ της ουγγρικής ομάδας και η τελευταία μάχη τους πριν 27 χρόνια!

Η κλήρωση του Conference League έφερε τη Φερεντσβάρος στον δρόμο του Ολυμπιακού με φόντο τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η ουγγρική ομάδα σίγουρα

δεν φοβίζει τους Πειραιώτες, οι οποίοι απέφυγαν πιο δυνατές ομάδες, όπως η Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Οι ερυθρόλευκοι του Κάρλος Καρβαλιάλ θα αγωνιστούν πρώτα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” στις 15 Φεβρουαρίου και μία εβδομάδα αργότερα, στις 22 του μήνα, θα επιχειρήσουν να πάρουν την πρόκριση στην Ουγγαρία.

Το προφίλ της Φερεντσβάρος

Η Φερεντσβάρος είναι μία ιστορική ομάδα της Ουγγαρίας. Ιδρύθηκε το 1899 και εδρεύει στη Βουδαπέστη. Γήπεδο της είναι το «Φερεντσβάρος Στάντιον», χωρητικότητας 23.700 θέσεων.

Η ουγγρική ομάδα έχει κατακτήσει 34 φορές το πρωτάθλημα και 24 το Κύπελλο, ενώ έχει πάρει και το το Κύπελλο Εκθέσεων το 1965 και ήταν φιναλίστ του Κυπελλούχων δέκα χρόνια αργότερα.

Προπονητής της ομάδας είναι ο παλαίμαχος Σέρβος ποδοσφαιριστής της Λάτσιο, της Ίντερ και του Ερυθρού Αστέρα, Ντέγιαν Στάνκοβιτς. Στο ρόστερ της ξεχωρίζουν ο αριστερός μπακ από τον Ισημερινό Κρίστιαν Ραμίρες, ο Δανός μεσοεπιθετικός Κρίστοφερ Ζακαρίασεν, ο εξτρέμ από το Μάλι Ανταμά Τραορέ, ενώ αρχηγός της είναι ο 34 φορές διεθνής με την Ουγγαρία τερματοφύλακας Ντένες Ντίμπουζ.

Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία της

Η Φερεντσβάρος αποκλείστηκε στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League από την Κλάκσβικ από τα Νησιά Φερόε με 0-3 εντός και 0-0 εκτός έδρας. Υποβιβάστηκε στο Conference League, όπου απέκλεισε με δύο νίκες στα προκριματικά τις Σάμροκ Ρόβερς από την Ιρλανδία (4-0, 0-2), Χάμρουν από τη Μάλτα (2-1, 1-6) και τη Ζαλγκίρις από τη Λιθουανία (3-0, 0-4).

Στη φάση των ομίλων ήταν αήττητη και προκρίθηκε ως δεύτερη πίσω από τη Φιορεντίνα με δύο νίκες επί της Τσουκαρίτσκι (3-1, 1-2) και τέσσερις ισοπαλίες απέναντι στην ιταλική ομάδα (1-1, 2-2) και στη Γάνδη (1-1, 0-0).

Όσον αφορά την εγχώρια πορεία της, είναι δεύτερη στο πρωτάθλημα ύστερα από 17 αγωνιστικές, έχοντας ένα βαθμό λιγότερο από την πρωτοπόρο Πακς.

 Η σεζόν εκεί βρίσκεται σε χειμερινή διακοπή και το πρωτάθλημα θα αρχίσει ξανά στις 3 Φεβρουαρίου, δηλαδή λίγες μέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (15/2/24).

Η τελευταία συνάντηση τη σεζόν 1996-97

Ολυμπιακός και Φερεντσβάρος είχαν συναντηθεί και τη σεζόν 1996-97, με τις δύο ομάδες να συγκρούονται στο UEFA Cup και τους Ούγγρους να παίρνουν την πρόκριση στην επόμενη φάση στα διπλά παιχνίδια.

Το πρώτο παιχνίδι των ομάδων είχε γίνει στην Ουγγαρία στις 10 Σεπτεμβρίου του 1996. Η Φερεντσβάρος προηγήθηκε με τον Ζαβάντσκι στο 11’, με τον Ίλια Ίβιτς να ισοφαρίζει στο 29ο λεπτό. Το αυτογκόλ του Βαρεσάνοβιτς στο 35’ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους, οι οποίοι με τον Αράνι στο 52’ επικράτησαν με 3-1 και έκαναν σημαντικό βήμα πρόκρισης.

Η ρεβάνς είχε γίνει στο παλιό «Γ. Καραϊσκάκης» στις 24 Σεπτεμβρίου του 1996. Η Φερεντσβάρος είχε προηγηθεί με τον Μιριούτα στο 22’, με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει πέντε λεπτά αργότερα με τον Ίλια Ίβιτς.

Οι Ούγγροι προηγήθηκαν και πάλι στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους με τον Λίμπεργκερ, αλλά οι Πειραιώτες κατάφεραν να απαντήσουν ξανά με γκολ του Ηλία Σαπάνη στο 76ο λεπτό.

Το τελικό 2-2 δεν έφτανε στην ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, η οποία αποκλείστηκε από τη συνέχεια του UEFA Cup.

 

To άρθρο Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Το προφίλ της ουγγρικής ομάδας και ο πικρός αποκλεισμός πριν 27 χρόνια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος,olybiakos – ferentsvaros