Ολονύχτιο θρίλερ με μετανάστες σε ακυβέρνητο σκάφος νότια της Κρήτης

13:56 25/2/2024 - Πηγή: NewsIt

Ένα ακόμη σκάφος όπου επέβαιναν μετανάστες εντοπίστηκε στα ανοιχτά της νότιας Κρήτης, από παραπλέον σκάφος, το οποίο περισυνέλεξε τους επιβαίνοντες.

Υπολογίζεται ότι πρόκειται για 112 μετανάστες που αναμένονται από τη νότια Κρήτη όπου εντοπίστηκαν, να μεταφερθούν νωρίς το απόγευμα στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης. 

Όπως μεταφέρει το Flashnews.gr, όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (24.02.2024), όταν δέχτηκαν όπως σημειώνεται

χαρακτηριστικά, ένα μήνυμα στην αραβική γλώσσα.

Με την βοήθεια του google translate διαπιστώθηκε πως ένας άντρας, αραβικής καταγωγής, ενημέρωνε ότι σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων νότια της Γαύδου είχε μείνει ακυβέρνητο ένα σκάφος με 100 περίπου μετανάστες μεταξύ των οποίων ήταν και ο αδελφός του και καλούσε σε βοήθεια γιατί κινδύνευαν.

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με το Υπουργείο Ναυτιλίας και τον θάλαμο επιχειρήσεων δίδοντας το ακριβές στίγμα, όπως το κοινοποίησε ο άντρας, καθώς και τηλέφωνο ενός επιβαίνοντα στο σκάφος ο οποίος ομιλεί την ελληνική γλώσσα.

Από το Λιμενικό υπήρξε ενημέρωση πως δεν μπορούσαν να επέμβουν καθώς η συγκεκριμένη περιοχή ήταν εκτός των ορίων της Ελληνικής δικαιοδοσίας αλλά θα ενημέρωνε τις αρχές της Αιγύπτου και της Λιβύης.

To άρθρο Ολονύχτιο θρίλερ με μετανάστες σε ακυβέρνητο σκάφος νότια της Κρήτης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα