Οινοτουρισμός: Γνωρίστε τα μυστικά του κρασιού στη φύση

05:08 28/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Στην Ελλάδα, ο Οινοτουρισμός θεωρείται μάλλον «νέα τάση» παρότι η χώρα μας είναι κατεξοχήν οινοπαραγωγική με σημαντική ετήσια παραγωγή και μοναδικές τοπικές ποικιλίες.

Σε κάθε περίπτωση ο διαρκώς εξελισσόμενος τα τελευταία χρόνια οινοτουρισμός προσφέρει μια εκδρομή-εμπειρία, κομμένη και ραμμένη μάλιστα στα μέτρα των Αθηναίων, μιας και αρκετά οινοποιεία βρίσκονται λίγο έξω από την Αθήνα.

Εκτός από την δοκιμή

εκλεκτών οίνων, το πακέτο περιλαμβάνει ακόμα μια βόλτα στο χώρο του οινοπείου-κτήματος , «επιμόρφωση» για την παρασκευή του κρασιού και τα μυστικά του, δοκιμή συνοδευτικών σνακ και φαγητών και φυσικά αγορές εκλεκτών οίνων.

Όσοι θέλουν να «γευτούν μια εξαιρετική οινική εμπειρία μετακινούμενοι ελάχιστα από την αγκαλιά της πόλης μια σειρά επιλογών ξεδιπλώνονται στο Κορωπί, το Μαρκόπουλο και την Ανάβυσσο. Και οι τρεις αυτές περιοχές φημίζονται από την αρχαιότητα για την αμπελοοινική τους δραστηριότητα.

Κτήμα Κοκοτού Σταμάτα: Από τα πιο γνωστά και «έμπειρα» του Αττικού αμπελώνα. Βρίσκεται κάπου στο… μέσο του πουθενά, σ’ έναν λόφο. Εδώ, ο οινοποιός Γιώργος Κοκοτός εντόπισε ένα ευρύ ξέφωτο κι αποφάσισε να εγκαταλείψει τη ζωή της πόλης και να εγκατασταθεί σε αυτό το μέρος δημιουργώντας εκλεκτά κρασιά.

Στα συν του οινοποιείου και το ότι προσφέρει δραστηριότητες για τα παιδιά. Οι γευστικές δοκιμές κρασιού συνδυάζονται με φαγητό σε έναν πολύ ατμοσφαιρικό χώρο, με μοναστηριακά τραπέζια. Η θέα περιλαμβάνει τα βουνά της Πεντέλης και της Πάρνηθας.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

To άρθρο Οινοτουρισμός: Γνωρίστε τα μυστικά του κρασιού στη φύση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα