Οι τρεις παραμυθένιες συνοικίες στα Τρίκαλα Κορινθίας

05:15 18/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Ταξίδι στα Τρίκαλα Κορινθίας. Αν ξεκινήσετε από την Αθήνα, θα χρειαστείτε περίπου δυο ώρες για να φθάσετε στα όμορφα Τρίκαλα Κορινθίας. Απέχουν από την πρωτεύουσα 144 χιλιόμετρα και αφού φυσικά περάστε τη Διώρυγα Κορίνθου, ένα σπουδαίο έργο, θα φτάσετε στον προορισμό σας.

Ιδού και οι πρώτες συστάσεις για το διάσημο μέρος που ήρθατε. Κατ’ αρχάς η ορεινή Κορινθία είναι διάσημη γιατί εκτός από την εγγύτητα της σε Αθήνα

και Πάτρα, συνδυάζει την φύση με την κοσμικότητα.

Πλέον, η περιοχή κοντράρεται ευθέως σε ποικιλία ξενώνων και πληρότητα Σαββατοκύριακου με την Αράχωβα.

Η άγρια φύση της Ορεινής Κορινθίας, αναμφίβολα θα σας μαγέψει. Το όλο τοπίο, ειδικά αν είναι και χιονισμένο, όπως συμβαίνει τους χειμερινούς μήνες, θα σας κάνει να νομίζετε πως βρεθήκατε κάπου στις Άλπεις. Τα δάση της περιοχής είναι γεμάτα από αειθαλή δέντρα όπως έλατα και κέδρους.

Για να βρεθείτε…στην αγκαλιά των Τρικάλων να έχετε το νου σας, λίγο μετά το Ξυλόκαστρο για την ταμπέλα για Τρίκαλα. Ο δρόμος στρίβει δεξιά, περνάει κάτω από την Εθνική και αρχίζει σιγά σιγά η ανάβαση προς το όρος Ζήρεια. Ο δρόμος θα σας περάσει μέσα από μικρά χωριουδάκια όπως η Ρίζα, η Πελλήνη, το Δένδρο και το Ρέθι.

Στο τελευταίο και συγκεκριμένα στη θέση Καλλυγά, θα συναντήσετε και το Κέντρο Ελεύθερης Ιππασίας το οποίο διοργανώνει ορεινές δραστηριότητες και βόλτες στη φύση με άλογα για ενήλικες ή με πόνι για τα παιδιά.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ένα παραδοσιακό χωριό που ανήκει στον δήμο Ξυλοκάστρου. Ταυτόχρονα είναι και ο πιο αρχαίος οικισμός της ευρύτερης αυτής περιοχής (Ζήρεια).

Το χωριό χωρίζεται σε τρεις οικισμούς σε απόσταση ενός χιλιομέτρου ο ένας από τον άλλον.

Τα Κάτω Τρίκαλα, σε υψόμετρο 900 μέτρων, τα Μεσαία Τρίκαλα, στα 1.000 μέτρα, και τα Άνω Τρίκαλα, στα 1.100 μέτρα.

Άλλο ένα στοιχείο που κάνει τα Τρίκαλα Κορινθίας εξαιρετικό χειμερινό προορισμό είναι η μόλις 12 χιλιομέτρων απόστασή του από το αθλητικό χιονοδρομικό κέντρο Ζηρείας στο οροπέδιο της Κυλλήνης.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

To άρθρο Οι τρεις παραμυθένιες συνοικίες στα Τρίκαλα Κορινθίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα