Οι Παναγίες του Αιγαίου: Ξεχωριστές εκκλησίες, με μοναδική ιστορία

07:33 15/8/2023 - Πηγή: NewsIt

Η Παναγία ένα απ´ τα πιο αγαπημένα πρόσωπα της χριστιανικής πίστεως, λατρεύεται σ´ όλα τα μήκη και πλάτη των ελληνικών θαλασσών, με μεγαλειώδης ναούς και μικρά ξωκλήσια που στολίζουν τα νησιά της επικράτειας.

Η εορτή του Δεκαπενταύγουστου βρίσκει πολλούς απ´ αυτούς να εορτάζουν, διοργανώνοντας μεγάλα πανηγύρια για την χάρη Της, τα οποία προσελκύουν προς τιμήν Της ένα πλήθος από παραθεριστές.

Πάμε λοιπόν να δούμε κάποιες απ´ τις Παναγίες των νησιών, που θα φορέσουν σύντομα τα γιορτινά

τους.

Παναγία της Τήνου: Η Παναγία της Τήνου αποτελεί αναμφισβήτητα, ένα απ´ τα πιο σπουδαία λίκνα της χριστιανικής πίστεως, με τα θαύματα της να γίνονται γνωστά στα πέρατα της οικουμένης.

Χτισμένη στο ακριβές σημείο όπου ανευρέθη η εικόνα της Παναγίας απ´ την Αγία Πελαγία το 1823, στο σημείο που στέκεται, παλαιότερα βρισκόταν ναός βυζαντινής προέλευσης.

Χρειάστηκαν μόλις τρία χρόνια και μάρμαρα απ´ την κοντινή Δήλο για να ανεγερθεί αυτός ο μεγαλοπρεπής ναός, μετατρέποντας την Τήνο σε κέντρο του τουρισμού με επίκεντρο την θρησκεία.

Η Τήνος όμως εκτός απ´ το νησί της Μεγαλόχαρης, είναι και ο τόπος που γέννησε το περίφημο γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά.

Μην χάσεις την ευκαιρία μετά την κατάνυξη να περιηγηθείς στo μοναδικό Πύργο, το μεγαλύτερο χωριό του νησιού, όπου θα βρεις το σπιτι του μεγάλου καλλιτέχνη αλλά και τη σχολή μαρμαροτεχνίας που κοσμεί με τα αριστουργήματα της ολόκληρο τον οικισμό

Διαβάστε πρισσότερα στο exploringgreece.tv.

To άρθρο Οι Παναγίες του Αιγαίου: Ξεχωριστές εκκλησίες, με μοναδική ιστορία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναγίες, Αιγαίου, Ξεχωριστές,panagies, aigaiou, xechoristes