Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν αναλαμβάνει πόστο στην Εθνική Ιταλίας

21:28 5/8/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στο ποδόσφαιρο, με τον ίδιο από εδώ και στο εξής να αναλαμβάνει πόστο στην Εθνική ομάδα της Ιταλίας, ως συνεργάτης του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Ο Μπουφόν στα 45 του χρόνια κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του γάντια, μετά από μια λαμπρή καριέρα στην οποία κατέκτησε αρκετούς τίτλους, αποτελώντας ένα από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στην ιστορία.

Η προσφορά του μάλιστα

στο ποδόσφαιρο της Ιταλίας είναι τεράστια, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η ομοσπονδία να τον θέλει στην Εθνική ομάδα της χώρας, δίνοντας του πόστο στην «σκουάντρα ατζούρα». 

Συγκεκριμένα ο Μπουφόν θα είναι συνεργάτης του Ρομπέρτο Μαντσίνι, αντικαθιστώντας τον Τζιανλούκα Βιάλι, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν από λίγους μήνες.

Κάπως έτσι ο Μπουφόν θα αναλάβει επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, έχοντας ρόλο στην αθλητική διοίκηση της Εθνικής Ομάδας.

«Επιστρέφω στην Εθνική Ομάδα γιατί εκείνο το παιδί που πέρασε την πύλη του Coverciano για πρώτη φορά πριν από τριάντα χρόνια θέλει ακόμα να ονειρεύεται και να ζήσει αυτό το όνειρο μαζί με τους Ιταλούς φιλάθλους» ήταν τα λόγια του ίδιου σε πρόσφατη ανάρτηση του στο instagram.

     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gianluigi Buffon (@gianluigibuffon)

To άρθρο Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν αναλαμβάνει πόστο στην Εθνική Ιταλίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Εθνική Ιταλίας,tzianlouitzi boufon, ethniki italias