Ο Κασσελάκης «κάρφωσε» τη Νέα Αριστερά: «Δεν υπάρχουν πλέον αυλικοί για να δουλεύουν για τις τράπεζες»

13:43 9/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Με ατζέντα το Συνέδριο συνεδριάζει το Σάββατο (09.12.23) η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση μετά την αποχώρηση της Ομπρέλας και της Ομάδας Αχτσιόγλου. 

Μιλώντας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έριξε… μπηχτή για τη Νέα Αριστερά, αλλά και εξαπέλυσε επίθεση στον Γιώργο

Γεραπετρίτη, ζητώντας, όπως είπε χαρακτηριστικά, «να δοθούν εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπόκλιση». 

«Θα απολογηθεί ο Μητσοτάκης;»

«Προσωπικά μου είναι συμπαθής αλλά δεν μπορείς να ψεύδεσαι στον ελληνικό λαό να λες ότι ήταν δήθεν για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ έκανες το ίδιο και το πρωί. Ποιον κοροϊδεύεις; Φανταστείτε να ήταν ΥΠΕΞ του ΣΥΡΙΖΑ. Η προπαγάνδα της ΝΔ θα μας είχε κάνει να πέσουμε», δήλωσε ο κ. Κασσελάκης

«Νομίζω ότι πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από τον κ. πρωθυπουργό για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο» πρόσθεσε ο ίδιος. 

«Η μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να υποκλιθεί σε κανέναν. Θα απολογηθεί ποτέ ο κ. Μητσοτάκης για την υπόκλιση ή θα συνεχίσει την κοροϊδία. Δεν τιμά την Ελλάδα η στάση του κ. Γεραπετρίτη», είπε. 

«Είμαστε μακράν το πιο ανεξάρτητο κόμμα»

«Θέλουμε να αλλάξουμε την χώρα μας και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, αν αυτό παραμείνει η πυξίδα μας θα πετύχουμε. Είμαστε μακράν το πιο ανεξάρτητο κόμμα, δεν χρωστάμε τίποτε, δεν πρόκειται κανείς να μας φιμώσει, θα παραμείνουμε ανεξάρτητοι και βαθιά κοινωνικοί», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης μεταξύ άλλων.

 

Στη συνέχεια, ο ίδιος αναφέρθηκε στις διεθνείς εξελίξεις: «στον πόλεμο στην Ουκρανία ο οποίος όπως ανέφερε «συνεχίζεται χωρίς προοπτική τερματισμού ενώ την ίδια ώρα, συνεχίζεται μετά τη λήξη της ολιγοήμερης ανακωχής, η σφαγή στη Γάζα». Ακολούθως ανέφερε: « Οδεύουμε προς μια επικίνδυνη κατάσταση στην Ευρώπη, όπου η συνεχιζόμενη δομική κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί άμεσα να βαθύνει ακόμη περισσότερο, εάν οι ακροδεξιές δυνάμεις καταφέρουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο Ευρωκοινοβούλιο. Σε αυτούς τους καιρούς είναι που χρειάζεται να επικρατήσουν οι αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές ιδέες και αρχές».

Ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε ότι «πρέπει να μιλήσουμε όλοι μαζί υπέρ της αναγκαιότητας για άμεση ειρήνευση στα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Μέση Ανατολή, απαιτώντας ξανά την αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους στο πλάι του κράτους του Ισραήλ, στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ» και πρόσθεσε: «Αλλά και για να υπάρξει και στην Ελλάδα, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μια μεγάλη αντεπίθεση των προοδευτικών ιδεών, για να πάρει ανάσα και να ελπίσει ξανά ο κόσμος, ότι μπορεί να βελτιωθεί η ζωή του και να προχωρήσουν τα πράγματα μπροστά».

Η μπηχτή για τη Νέα Αριστερά

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε βαριά αιχμή κατά της Νέας Αριστεράς με φόντο το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια».

«Η μόνη μετάλλαξη που έχει υπάρξει είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον αυλικοί για να δουλεύουν για τους servicers και τις τράπεζες».

To άρθρο Ο Κασσελάκης «κάρφωσε» τη Νέα Αριστερά: «Δεν υπάρχουν πλέον αυλικοί για να δουλεύουν για τις τράπεζες» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κασσελάκης, Αριστερά, Δεν,kasselakis, aristera, den