Ο Ερντογάν θα προτείνει στον Πούτιν να συναντηθεί με τον Ζελένσκι στην Τουρκία

15:12 1/4/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα προτείνει στον Βλαντιμίρ Πούτιν να συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να συζητήσουν τα ζητήματα της περιοχής του Ντονμπάς και της Κριμαίας και μάλιστα, προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τις συνομιλίες τους.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία αργότερα σήμερα Παρασκευή (1.4.2022) με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα ζητήσει

από τον Ρώσο ηγέτη να συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ότι θα ανανεώσει την πρότασή του να φιλοξενήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στους δύο προέδρους. 

 

2/
— In terms of a date, when that could happen is up to them, but if in our Istanbul such a leaders summit can be organized, and as a result of that this negative progress could be converted into a positive one, Turkiye will be very pleased

— Ken Moriyasu (@kenmoriyasu) April 1, 2022

Για την προοπτική μιας τέτοιας συνομιλίας έχει ταχθεί υπέρ και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την χθεσινή του συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο. Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι η χώρα του θα ήταν ευγνώμων προς την Τουρκία, αν συνέβαλλε στην οργάνωση συνάντησης Ζελένσκι-Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Ο Ερντογάν θα προτείνει στον Πούτιν να συναντηθεί με τον Ζελένσκι στην Τουρκία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερντογάν, Πούτιν, Ζελένσκι, Τουρκία,erntogan, poutin, zelenski, tourkia