Ο άνθρωπος - κλειδί που έλυσε τη σιωπή του 73 ημέρες μετά τη δολοφονία Λυγγερίδη - Έτσι έδεσαν την εγκληματική οργάνωση

06:06 24/4/2024 - Πηγή: NewsIt

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, δηλαδή 73 ημέρες μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που δέχθηκαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, ήταν αυτό που ουσιαστικά «ξεκλείδωσε» την υπόθεση και έδωσε στο πιάτο των αρχών την εγκληματική οργάνωση.

Συγκεκριμένα όπως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται στη δικογραφία, οι αστυνομικοί αφού σάρωσαν όλο το υλικό από τις κάμερες της περιοχής του Ρέντη – όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο διαβιβαστικό, πήραν υλικό ακόμα και από κατάστημα

κατασκευής φερέτρων (!) – στις 14:50 το μεσημέρι της 18ης Φεβρουαρίου είδαν φως στο υπόγειο τούνελ της εγκληματικής ομάδας που δρούσε στους οργανωμένους οπαδούς.

Το τηλεφώνημα 73 ημέρες μετά

Όπως αναφέρει το διαβιβαστικό που έχει στη διάθεσή του το newsit.gr, ο ανώνυμος πληροφοριοδότης, αποφάσισε 73 ημέρες μετά την δολοφονική επίθεση να ανοίξει το στόμα του και να ενημερώσει την αστυνομία, δίνοντας ένα πολύτιμο υλικό που θα προσέφερε τα μέγιστα στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Μέσα από το βίντεο σε στικάκι με τα επεισόδια του Ρέντη στο Μελίνα Μερκούρη, στο οποίο φαίνονται ποιοι από το πέταλο βγήκαν έξω και έκαναν επεισόδια και άφησε σε συγκεκριμένο σημείο ο πληροφοριοδότης, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από το 7ο Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων κατάφεραν να εντοπίσουν τα εξής: 15 αρχεία βίντεο, στα οποία φαίνεται το πέταλο στο οποίο κάθονται οι οργανωμένοι οπαδοί, λίγο πριν βγουν από το γήπεδο, στη συνέχεια η εκκίνηση τους, όπου κατόπιν εντολών δύο ατόμων, βγαίνουν προκειμένου να επιτεθούν στους αστυνομικούς.

Ένας μικρός στρατός

Το βίντεοληπτικό υλικό, αναλύθηκε σε τρεις εκθέσεις ανάλυσης και σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία προανάκρισης προέκυψε ότι περίπου 40 άτομα συγκεντρώθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο και με ΙΧ και μοτοσυκλέτες αλλά και πολεμοφόδια σχημάτισαν κομβόι με τις μοτοσυκλέτες να συνοδεύουν τα αυτοκίνητα με προορισμό το γήπεδο όπου γινόταν ο αγώνας βόλεϊ στου Ρέντη.

Το διαβιβαστικό αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr: «Άρχικά κινήθηκαν κατά μήκος της οδού Καραολή και Δημητρίου, έστριψαν δεξιά επί της οδού Πειραιώς, μέχρι το σημείο της εθνικής οδού και εν συνεχεία εισήλθαν αριστερά εντός της λεωφόρου Κηφισού όπου εξήλθαν στην έξοδο δεξιά για Άγιο Ιωάννη Ρέντη, φτάνοντας στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη περί την 19:45 ώρα».

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Σχετικά με τις επιθέσεις των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, έχει καταγραφεί μέρος αυτών, πολύ όμως λόγω χαμηλής ευκρίνειας του βίντεοληπτικού υλικού δεν ήταν δυνατή η περαιτέρω αξιοποίηση του, ενώ δεν εντοπίστηκε βίντεοληπτικό υλικό που να καταγράφει τη στιγμή που ο παθών πλήττεται από την φωτοβολίδα».

Η νομική άποψη

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα οπου πήραν προθεσμία να απολογηθούν. Ο δικηγόρος τριών εκ των κατηγορουμένων κ. Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης, μιλώντας στο newsit.gr επισημαίνει πως αναμένεται να λάβουν το συνολο απο το υλικό της δικογραφίας προκειμένου να καθοριστεί  η υπερασπιστικη γραμμή.

Ωστόσο με τα μέχρι στιγμής δεν φαίνεται η εμπλοκή των εντολέων του.

To άρθρο Ο άνθρωπος - κλειδί που έλυσε τη σιωπή του 73 ημέρες μετά τη δολοφονία Λυγγερίδη - Έτσι έδεσαν την εγκληματική οργάνωση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα