Νεκρός ο Τουρκοκύπριος ορειβάτης που τοποθέτησε τη σημαία του ψευδοκράτους στην Ανταρκτική

19:07 1/1/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο Τουρκοκύπριος ορειβάτης, Μπιρκάν Ουζούν, εντοπίστηκε και ανασύρθηκε νεκρός αφού τον καταπλάκωσε χιονοστοιβάδα. Ο ίδιος είχε σηκώσει τη σημαία του ψευδοκράτους στην κορυφή του όρους Βίνσον, στην Ανταρκτική, σε ύψος 4.892 μέτρων.

Η φωτογραφία του ορειβάτη με τη σημαία του ψευδοκράτους δεσπόζει στα social media μαζί με το μήνυμα του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του:

«Ο Μπιρκάν μας, που αφοσιώθηκε στη χώρα και το έθνος του με αγάπη,

θα ζει πάντα σε ένα ξεχωριστό σημείο της καρδιάς μας».

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıslı Türk dağcı Birkan Uzun’un geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetmesi dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı: “Vatanına ve milletine büyük bir aşkla bağlı Birkan’ımız, her daim kalplerimizin en özel yerinde yaşayacaktır”@ersinrtatar pic.twitter.com/mGXmaARWKb

— KKTC Cumhurbaşkanlığı (@KKTCCB) January 1, 2022

Ο Τουρκοκύπριος ορειβάτης ανασύρθηκε νεκρός, αφού καταπλακώθηκε από χιονοστοιβάδα. Είχε τοποθετήσει τη σημαία του ψευδοκράτους στην Ανταρκτική στις 28 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης Κύπρου».

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι είχε στόχο στη ζωή του να καταφέρει να ανεβεί στις υψηλότερες κορυφές και των επτά ηπείρων του πλανήτη.

To άρθρο Νεκρός ο Τουρκοκύπριος ορειβάτης που τοποθέτησε τη σημαία του ψευδοκράτους στην Ανταρκτική δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νεκρός, Τουρκοκύπριος, Ανταρκτική,nekros, tourkokyprios, antarktiki