Μίνα Γκάγκα: Το 89% των κρουσμάτων φέρουν τη μετάλλαξη Όμικρον – Αρχίζει η επίταξη το αργότερο τη Δευτέρα

18:16 5/1/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς καθώς εδώ και πάνω από μια εβδομάδα πια, τα ημερήσια κρούσματα είναι σε καθημερινή βάση δεκάδες χιλιάδες…

Με την πανδημία να βρίσκεται σε έξαρση, έγινε σήμερα (05.01.2022) -αντί για την Πέμπτη- η ενημέρωση για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας, λόγω της γιορτής των Θεοφανείων.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων,

Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όλα αυτά ενώ ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει ήδη 43.386 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, με την Αττική να καταγράφει 17.526 εξ αυτών και την Θεσσαλονίκη 4.877 (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων).

Το λόγο πήρε αρχικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το 89% των κρουσμάτων φέρουν τη μετάλλαξη Όμικρον. 

Σε ερώτηση για τις μάσκες στα σχολεία, ο κ. Μαγιορκίνης απάντησε ότι “είναι ένα περιβάλλον, όπου γίνεται εντατικό τέστινγκ και η διασπορά ελέγχεται τρεις φορές την εβδομάδα. Η σχολική τάξη αποτελεί μία φούσκα. Πρόκειται για ένα ασφαλές περιβάλλον”. Και πρόσθεσε ότι θα πρέπει οι μαθητές να φορούν διπλή μάσκα. 

Δείτε την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

To άρθρο Μίνα Γκάγκα: Το 89% των κρουσμάτων φέρουν τη μετάλλαξη Όμικρον – Αρχίζει η επίταξη το αργότερο τη Δευτέρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα