«Μετωπική» κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ μετά τη μελέτη Τσιόδρα για τις ΜΕΘ και στο βάθος η διαγραφή Κουρουμπλή

06:30 17/12/2021 - Πηγή: NewsIt

Στον ΣΥΡΙΖΑ μετρούν ήδη μία απώλεια στη δύναμη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μετά τη διαγραφή Κουρουμπλή. Ενώ και το Μαξίμου, σε μία δύσκολη συγκυρία για την πανδημία, κατά την οποία η κυβέρνηση επιζητά ένα ενιαίο μέτωπο των πολιτικών δυνάμεων, βρίσκεται στη θέση να καλείται επίμονα από την Κουμουνδούρου να δώσει απαντήσεις τόσο επί της ουσίας της μελέτης, όσο και για το

αν γνώριζε ο Πρωθυπουργός τη μελέτη πριν από τη δημοσιοποίηση της.

Γ. Οικονόμου: «Ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε»

«Η μελέτη δεν ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού. Δεν είχε παραδοθεί, ούτε στον Πρωθυπουργό, ούτε σε κανέναν συνεργάτη» δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κρατώντας παράλληλα χαμηλούς τόνους σε σχέση με τον κ. Τσιόδρα.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι ο Σ. Τσιόδρας παραμένει ο πιο στενός και βασικός συνεργάτης του Πρωθυπουργού και ότι «η Κυβέρνηση τιμά την επιστήμη, δεν την εργαλειοποιεί, και δεν θα βάλει τους επιστήμονες στο μέσο μιας πολιτικής αντιπαράθεσης».

Οι… «συστάσεις» Τσιόδρα

Λίγο αργότερα ο κ. Τσιόδρας έβγαζε ανακοίνωση στην οποία τόνιζε ότι του προξενεί θλίψη ως επιστήμονα και ως απλού πολίτη «η χρήση παλαιότερης επιστημονικής ανάλυσης, ως μέσου πολιτικής αντιπαράθεσης», σημειώνοντας ότι η μελέτη  επιβεβαιώνει παρόμοιες παρατηρήσεις σε προηγούμενες επιδημίες, αλλά και στην παρούσα πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο και ότι εστιάζει στην πίεση στις κλίνες ΜΕΘ και στην αυξημένη θνητότητα κυρίως στους ανεμβολίαστους.

Ο κ. Τσιόδρας απέφυγε να απαντήσει αν και πότε ενημέρωσε το Μέγαρο Μαξίμου για την μελέτη που υπέγραψε με τον καθηγητή Θεόδωρο Λύτρα, ο οποίος πάντως επιμένει ότι ο Πρωθυπουργός είχε γνώση για τα ευρήματα της έρευνας.

Μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θέση πήρε αργότερα και η αναπλ. υπουργός Υγείας Μίνα Γκάργκα, η οποία αναγνώριζε αδυναμίες και κενά στην επίμαχη μελέτη, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωνε ότι οι επιστήμονες έχουν εβδομαδιαία συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, στον οποίο παρουσιάζουν όλα τα δεδομένα.

ΝΔ: «Κουρουμπλής όπως… Πολάκης»

Η διαγραφή Κουρουμπλή μετά το παραλήρημα από το βήμα της Βουλής και τον χαρακτηρισμό «δολοφόνους πολιτών» που απέδωσε σε κυβερνητικά στελέχη, προς ικανοποίηση του Μεγάρου Μαξίμου, έστρεψε τα βλέμματα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ν.Δ. σε συνέχεια αυτού, ανέδειξε το αντίστοιχο παραλήρημα Πολάκη, με ημερομηνία 29 Νοεμβρίου. Σε ανάρτηση του χρησιμοποιούσε ακριβώς την ίδια λέξη «δολοφόνοι» για να σχολιάσει την απόφαση Γκάγκα για αναβολή των τακτικών χειρουργείων. «Προς κ. Τσίπρα: Κι άλλος είχε μιλήσει με την ίδια γλώσσα αλλά δεν διαγράφηκε. Προφανώς το “alter ego” έχει άλλη αντιμετώπιση» αναφέρει δεικτικά σε ανακοίνωση της η ΝΔ.

Η πρωτόγνωρη αυτή αντιπαράθεση για την επιστημονική μελέτη αναμένεται να κυριαρχήσει αύριο, στη «μάχη» των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, στη συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού.

To άρθρο «Μετωπική» κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ μετά τη μελέτη Τσιόδρα για τις ΜΕΘ και στο βάθος η διαγραφή Κουρουμπλή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μετωπική, – ΣΥΡΙΖΑ, Τσιόδρα, ΜΕΘ, Κουρουμπλή,metopiki, – syriza, tsiodra, meth, kouroubli