Μεγάλη φωτιά στον Ταϋγετο, πλησιάζει στον οικισμό Αράχωβα και εξετάζεται εκκένωση

00:00 27/3/2024 - Πηγή: NewsIt

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στον Ταΰγετο και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή από Καλαμάτα, Μελιγαλά, Γαργαλιάνους και Δυτική Μάνη.

Η φωτιά στον Ταΰγετο απλώνεται πάνω πάνω από τη Μονή Δήμιοβας προς Αράχωβα και που ξέσπασε γύρω στις 20.00 το βράδυ της Τρίτης (26/03/2024) σύμφωνα με το messinialive.

Η φωτιά είναι ορατή και από την πόλη της Καλαμάτας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κατευθύνεται

προς Αράχωβα.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 10 οχήματα από Καλαμάτα, Πύλο, Γαργαλιάνους, Σπάρτη και Μεγαλόπολη,17 άτομα πεζοπόρο από Καλαμάτα, Σπάρτη, η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας, εθελοντές και ΟΤΑ. Διαρκής είναι και η επικοινωνία της τοπικής αυτοδιοίκησης με την Πολιτική Προστασία, για την εξέλιξη της κατάστασης.

Η φωτιά είχε κάψει περίπου 10 στρέμματα μέχρι τις 9 το βράδυ.

Το σημείο που ξέσπασε η φωτιά είναι πολύ ψηλά, και δύσβατο, και δύσκολη είναι η προσέγγισή του, ωστόσο πριν από λίγη ώρα έπεφτε ψιλόβροχο στην περιοχή και αυτό είναι ενθαρρυντικό για την κατάσταση, ώστε να περιοριστεί το ενεργό μέτωπο. Για την ώρα δεν υπάρχει σαφής εικόνα για την αιτία της φωτιάς.

Η φωτιά κατευθύνεται προς τον οικισμό Αράχωβα

Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων κατευθύνεται προς τον οικισμό Αράχωβα, με την Πολιτική Προστασία να εξετάζει την προληπτική εκκένωση του οικισμού, που έχει περίπου 10 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι και θα μεταφερθούν σε ασφαλή περιοχή. Ήδη είναι σε ετοιμότητα το βανάκι του Δήμου Καλαμάτας για να τους μεταφέρει, αν χρειαστεί.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Τ.Κ. Αράχοβα Μεσσηνίας. Κινητοποιήθηκαν 29 #πυροσβέστες με 9 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) March 26, 2024

Στο σημείο βρίσκεται ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Παντελής Δρούγας, και ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας.

Ανησυχία στη Μονή Δήμιοβας

“Ευχαριστούμε πολύ για τις προσευχές σας και το ενδιαφέρον σας. Η Παναγία να σας σκεπάζει όλους ..”, επισημαίνουν από το Μοναστήρι, που έζησε στιγμές αγωνίας, ωστόσο δεν απειλείται καθώς το μέτωπο της φωτιάς είναι σε διαφορετική κατεύθυνση και πολύ μακρύτερα, με πορεία προς τον οικισμό της Αράχωβας.

To άρθρο Μεγάλη φωτιά στον Ταϋγετο, πλησιάζει στον οικισμό Αράχωβα και εξετάζεται εκκένωση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεγάλη, Ταυγετο, Αράχωβα,megali, tavgeto, arachova