Μεγάλες τριβές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ ενόψει εκλογών και «αγκάθια» σε συγκυβέρνησή τους βλέπει η ΝΔ λόγω Γεωργούλη

07:05 19/4/2023 - Πηγή: NewsIt

Με αυξημένο ενδιαφέρον, αλλά χωρίς κραυγές και κορόνες, παρακολουθούν σε Μαξίμου και Πειραιώς την υπόθεση του πρώην πλέον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη, καθώς και τις καταγγελίες σε βάρος του για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

«Από την ώρα που η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε την οποιαδήποτε απόπειρα εργαλειοποίησής της» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου (Παραπολιτικά Fm), αποφεύγοντας να εισέλθει,

τόσο στην ουσία των βαρύτατων ποινικά αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται ο Αλέξης Γεωργούλης όσο και στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ανήκει πολιτικά η καταγγέλλουσα.

«Ήξερε ο Αλέξης Τσίπρας;»

Σε πολιτικό ωστόσο επίπεδο, στο κυβερνητικό στρατόπεδο αναδεικνύουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε και κάλυπτε τον πρώην Ευρωβουλευτή του.

«Είναι απολύτως προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας το ήξερε και τον κάλυπτε, γιατί μια τέτοια έρευνα δεν μένει κρυφή τρία χρόνια. Θα πρέπει κανονικά ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη για τη δολοφονία χαρακτήρων που πραγματοποίησε στην υπόθεση Λιγνιάδη – και όχι μόνο», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, πλήρως εναρμονισμένος με την κυβερνητική γραμμή.

Λάδι στη φωτιά έριξε και η δήλωση του επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη (Παραπολιτικά Fm) ότι το 2020, με αφορμή φήμες στο ευρωκοινοβούλιο, κάλεσε αρμοδίως τον Αλέξη Γεωργούλη για εξηγήσεις και μετέφερε τη διαβεβαίωσή του ότι «δεν υπάρχει τίποτα» στην ηγεσία του κόμματος.

«Άλλη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Νίκο Παππά»

Επιπλέον στη ΝΔ αναδεικνύουν τη διαφορετική στάση που επιφυλάσσει η Κουμουνδούρου για τον πρώην ευρωβουλευτή της, σε σχέση με τον πρώην υπουργό της, τον καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο Νίκο Παππά, μιλώντας για δύο μέτρα και δύο σταθμά.

«Σε μια άλλη περίπτωση, που δεν υπάρχει έρευνα αλλά ομόφωνη καταδικαστική απόφαση για το σοβαρότατο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ο πολιτικός αυτός παραμένει στην πρώτη γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε δεικτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η «ανάγνωση» για την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ότι η υπόθεση Γεωργούλη θα προκαλέσει δημοσκοπική φθορά στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας «έσπευσε να προλάβει τα χειρότερα», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά παράγοντας της ΝΔ.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη χθεσινή (18.04.2023) τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από το Λαύριο ότι το κόμμα του είναι «με το θύμα και όχι με τον θύτη», καθώς και στο γεγονός ότι η απόφαση για την αποπομπή Γεωργούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ευρωομάδα του κόμματος έγινε αστραπιαία.

«Αγκάθια» στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Επιπλέον στο γαλάζιο στρατόπεδο εκτιμούν ότι οι κατηγορίες της Χαριλάου Τρικούπη κατά της Κουμουνδούρου για διαρροή των προσωπικών στοιχείων της καταγγέλλουσας, η οποία είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, θα δημιουργήσει μεγάλες τριβές ανάμεσα στα δύο κόμματα στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, βάζοντας «αγκάθια» στις τυχόν ζυμώσεις για σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης.

To άρθρο Μεγάλες τριβές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ ενόψει εκλογών και «αγκάθια» σε συγκυβέρνησή τους βλέπει η ΝΔ λόγω Γεωργούλη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα